Ρώσος αξιωματούχος «δεν βλέπει το λόγο» για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρώσος αξιωματούχος «δεν βλέπει το λόγο» για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν βλέπει κάποιο νόημα να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία σε αυτό το στάδιο, καθώς φοβάται ότι το Κίεβο θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει για να σχεδιάσει «προβοκάτσιες».

Ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν βλέπει κάποιο νόημα να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία σε αυτό το στάδιο, επειδή το Κίεβο είναι πιθανόν να την χρησιμοποιήσει ως ευκαιρία για να δυσφημίσει τη Ρωσία, αφού αρνήθηκε να συμφωνήσει για το άνοιγμα ανθρωπιστικόυ διαδρόμου στη Μαριούπολη.

Τις δηλώσεις αυτές μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό RIA.

«Η Ουκρανία υπονομεύει τις προσπάθειές μας να ανοίξουμε ανθρωπιστικούς διαδρόμους και επομένως δεν πιστεύουμε ότι η κατάπαυση του πυρός είναι καλή επιλογή τώρα» είπε ο Ντμίτρι Πολιάνκσι. Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, η κατάπαυση του πυρός θα ήταν «μια ευκαιρία για τις ουκρανικές δυνάμεις να ανασυνταχθούν και να οργανώσουν περισσότερες προβοκάτσιες».

Σύμφωνα με το RIA, ο Ντμίτρι Πολιάνκσι είπε ότι η Ρωσία δεν έχει πλήξει κατοικημένες περιοχές στην Οδησσό. Το Σάββατο η αεροπορική διοίκηση της νότιας Ουκρανίας ανέφερε ότι δύο πύραυλοι έπληξαν μια στρατιωτική εγκατάσταση και δύο κτίρια κατοικιών στην πόλη αυτή, στη Μαύρη Θάλασσα.

Νωρίτερα σήμερα η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα άνοιγε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για να φύγουν οι άμαχοι από το χαλυβουργείο Αζοφστάλ της Μαριούπολης. «Σήμερα, η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε και πάλι ότι υπάρχει ένας διάδρομος για τους αμάχους ώστε να φύγουν από το Αζοφστάλ. Αυτό θα μπορούσε να γίνει πιστευτό αν οι Ρώσοι δεν είχαν καταστρέψει ανθρωπιστικούς διαδρόμους πολλές φορές στο παρελθόν» απάντησε μέσω του Telegram η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνηση Ιρίνα Βέρεσουκ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Αποκρούστηκαν οι επιθέσεις των Ρώσων στο Ντονμπάς - Συνεχίζονται οι μάχες στο Αζοφστάλ, νεκροί 4 άμαχοι

ΥΠΑΜ Βρετανίας: Περίπου 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Ρωσία: Ο Πούτιν κατηγορεί τη Δύση ότι σχεδίαζε να σκοτώσει Ρώσους δημοσιογράφους

gazzetta
gazzetta reader insider insider