Γαλλία - εκλογές: Τζόνσον και Ντράγκι συγχαίρουν τον Μακρόν για την επανεκλογή του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία - εκλογές: Τζόνσον και Ντράγκι συγχαίρουν τον Μακρόν για την επανεκλογή του
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, με γραπτή δήλωσή του, θέλησε να συγχαρεί τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, δηλώνοντας «ευτυχής που θα συνεχίσει να συνεργάζεται» μαζί του και τονίζοντας ότι η Γαλλία είναι μία από τις «στενότερες συμμάχους» της χώρας του.

«Συγχαρητήρια Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή σας στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. Η Γαλλία είναι ένας από τους στενότερους και σημαντικότερους συμμάχους μας. Χαίρομαι που θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού σε θέματα-κλειδιά για τις δύο χώρες μας και για τον κόσμο» ανέφερε ο Τζόνσον σε ανάρτησή του στο Twitter, στα γαλλικά.

Από την πλευρά του και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, με γραπτή δήλωσή του, θέλησε να συγχαρεί τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε:

«Η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές είναι μια θαυμάσια είδηση για όλη την Ευρώπη. Η Ιταλία και η Γαλλία συνεργάζονται, μαζί με όλους τους άλλους εταίρους, για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης, συνεκτικότερης, δικαιότερης Ευρωπαϊκής Ένωσης, ικανής να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο να ξεπεραστούν οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, αρχίζοντας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η ιταλική κυβέρνηση και εγώ προσωπικά θέλουμε να συγχαρούμε, με τον θερμότερο δυνατό τρόπο, τον πρόεδρο Μακρόν. Είμαστε έτοιμοι -από αυτή κιόλας την στιγμή- να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, με αποφασιστικό και φιλόδοξο τρόπο, υπέρ των χωρών μας και όλων των Ευρωπαίων πολιτών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλικές εκλογές: Πρόεδρος για δεύτερη θητεία ο Μακρόν - Αυξημένα τα ποσοστά της Λεπέν

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Μακρόν για τη νίκη στις γαλλικές εκλογές

Οι γαλλικές εκλογές και η «τύχη» του ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider