Ουκρανία: Επανεκκίνησε η ρωσική επίθεση για κατάληψη του Azovstal στη Μαριούπολη - Στο κενό η αποκάκρυνση αμάχων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Επανεκκίνησε η ρωσική επίθεση για κατάληψη του Azovstal στη Μαριούπολη - Στο κενό η αποκάκρυνση αμάχων
Οι ελεγχόμενες από την Ουκρανία πόλεις στην ανατολική περιοχή Λουχάνσκ δέχονται συνεχώς σήμερα βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις.

Τελευταία ενημέρωση: 16:59

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως ο ρωσικός στρατός έχει επανεκκινήσει την επίθεση για την κατάληψη του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη, με αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας, Ολεξέι Αρέστοβιτς, οι ουκρανικές δυνάμεις αντέχουν ακόμα «την επίθεση του εχθρού για να στραγγαλίσει την τελευταία αντίσταση των υπερασπιστών του Azovstal».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έκανε λόγο για τη θέληση της Ρωσίας να στοχεύσει στο να κυριεύσει κι άλλες χώρες, μετά από τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

«Όλες οι χώρες που, όπως εμείς, πιστεύουν στη νίκη της ζωής έναντι του θανάτου, πρέπει να πολεμήσουν τώρα. Πρέπει να μας βοηθήσουν, γιατί είναι οι επόμενες στη σειρά. Και ποιος ξέρεις τι θα γίνει μετά;» διερωτήθηκε ο Ζελένσκι.

Σημειώνεται πως η προγραμματισμένη για σήμερα απομάκρυνση αμάχων από την πόλη δεν πραγματοποιήθηκε, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική πλευρά.

Εντείνεται ο βομβαρδισμός σε πόλεις στην περιοχή Λουχάνσκ

Όλες οι ελεγχόμενες από την Ουκρανία πόλεις στην ανατολική περιοχή Λουχάνσκ δέχονται συνεχώς σήμερα βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις και το σφυροκόπημα εντείνεται, δήλωσε στην τηλεόραση ο κυβερνήτης της περιοχής Σερχίι Χαϊντάι.

Ο ίδιος είπε ότι ουκρανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν κάποιους οικισμούς για να ανασυγκροτηθούν αλλά ότι η κίνησή αυτή δεν ισοδυναμεί με σημαντικό πλήγμα.

Η Ρωσία κατέρριψε ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος στο Χάρκοβο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 και κατέστρεψαν τρία ελικόπτερα MI-8 σε αεροδρόμιο στην περιοχή του Χαρκόβου της Ουκρανίας.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από την ουκρανική πλευρά αναφορικά με τους ισχυρισμούς της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεπέρασαν τους 22.000 οι Ουκρανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα - Μεταξύ τους 6.200 ανήλικοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider