Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία πως χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία πως χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία
Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν παρέσχε αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες του.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία και τρομοκρατικές τακτικές κατά των πολιτών, κατήγγειλε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της Εσθονίας.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι για να πιεσθεί η Ρωσία να σταματήσει να προχωρεί σε αναγκαστικούς εκτοπισμούς Ουκρανών και ζήτησε την συνέχιση των κυρώσεων, ως μόνου τρόπου για να αναγκασθεί η Μόσχα να συμφωνήσει σε ειρήνευση.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει το στάτους της υποψήφιας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρας και ότι η επίσκεψη των προέδρων της Πολωνίας και των τριών βαλτικών χωρών στο Κίεβο είναι σημαντική ως σύμβολο της υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν παρέσχε αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες του και το πρακτορείο ειδήσεων δεν είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ελέγχει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία πιθανόν να χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά την πολιορκία της Μαριούπολης, πράγμα που αρνήθηκε η Μόσχα.

Η Ουκρανία προειδοποιεί για «υψηλό κίνδυνο» χρήσης χημικών

Νωρίτερα σήμερα η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ, δήλωσε πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος χρήσης από τη Ρωσία χημικών όπλων κατά της Ουκρανίας επαναλαμβάνοντας τις προειδοποιήσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Σημειώνεται πως οι πρώτες αναφορές περί χρήσης χημικών όπλων ξεκίνησαν από το τάγμα Αζόφ, το οποίο ισχυρίστηκε τη Δευτέρα πως άγνωστη ουσία ερρίφθη από drone του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη.

Διαψεύδει η Ρωσία

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ισχυρισμοί από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία πως η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία αποτελούν παραπληροφόρηση, επειδή η Μόσχα κατέστρεψε το 2017 τα τελευταία χημικά αποθέματά της.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον υποστήριξε πως ριζοσπαστικοί Ουκρανοί ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν προβοκάτσιες με χρήση χημικών όπλων και πως ο Πράις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαδίδει παραπληροφόρηση.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ζελένσκι προσκαλεί τον Σολτς να επισκεφθεί την Ουκρανία

Ζελένσκι: Σχεδόν 20.000 οι ρωσικές απώλειες - Προτεινεί ανταλλαγή Ουκρανών αιχμαλώτων με τον Μεντβεντσούκ

Η Ουκρανία προειδοποιεί για «υψηλό κίνδυνο» χρήσης χημικών όπλων από τη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider