Ρωσία: «Εξουδετέρωθηκαν» πέντε σαμποτέρ που εισέβαλαν από την Ουκρανία - Διαψεύδει το Κίεβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: «Εξουδετέρωθηκαν» πέντε σαμποτέρ που εισέβαλαν από την Ουκρανία - Διαψεύδει το Κίεβο
Την εξουδετέρωση πέντε δολιοφθορέων που εισέβαλαν σε ρωσικά εδάφη στην περιοχή του Ροστόφ ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Την εξουδετέρωση πέντε «δολιοφθορέων» που εισέβαλαν σε ρωσικά εδάφη στην περιοχή του Ροστόφ ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Όπως αναφέρουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε πως κατέστρεψε ουκρανικά οπλισμένα οχήματα, ενώ το AFP αναφέρει πως στο περιστατικό έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Σύμφωνα με την ρωσική πλευρά, το συμβάν έλαβε χώρα εντός της επικράτειας της Ρωσίας, την ώρα που σαμποτέρ επιχειρούσαν να εισέλθουν σε αυτό από την Ουκρανία.

«Tο περιστατικό συνέβη στις 21 Φεβρουαρίου, 2022 στις 06:00 (ώρα Μόσχας), στο κατοικημένο σημείο Μιτκίνσκαγια της περιοχής του Ροστόφ, που βρίσκεται σε τμήμα της μεθορίου Ρωσίας- Ουκρανίας, όπου και εντοπίσθηκε η εν λόγω ομάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νότια στρατιωτική διοίκηση

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι έπειτα από μάχη, πέντε δολιοφθορείς της ομάδας αυτής σκοτώθηκαν και πως δύο οχήματα του ουκρανικού στρατού εισήλθαν στο έδαφος της Ρωσίας για να παραλάβουν επειγόντως τα μέλη της ομάδας δολιοφθορέων, τα οποία καταστράφηκαν. Κανένας από τους Ρώσους μεθοριακούς φρουρούς δεν τραυματίσθηκε.

Από την πλευρά του το Κίεβο προχώρησε άμεσα στην διάψευση των ρωσικών ισχυρισμών, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Ροστόφ.

«Ούτε ένας από τους στρατιώτες μας δεν παραβίασε τα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία και ούτε ένας δεν σκοτώθηκε σήμερα (Δευτέρα)», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκερατσένκο.

Αμυντική συμφωνία με τη Μόσχα ζητούν οι αυτονομιστές

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι των ρωσόφωνων αποσχιστών των περιοχών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ ζήτησαν από την Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο «αυτόνομων δημοκρατιών», επαναλαμβάνοντας ένα αντίστοιχο αίτημα που είχε τεθεί στην ρωσική ηγεσία την προηφούμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με της τουρκικής Daily Sabah, οι αυτονομιστές -εκτός από την αναγνώριση της ανεξαρτησίας από τη Ρωσία- ζητούν την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με την Μόσχα ώστε να είναι σε θέση να «αμυνθούν σε περίπτωση επιθετικής ενέργειας από τον ουκρανικό στρατό».

Εάν η Ρωσία προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, αυτό θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για να αποστείλει ανοικτά η Μόσχα στρατιωτικές δυνάμεις και στις δύο περιοχές, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι παρεμβαίνει ως σύμμαχος για τις προστατεύσει έναντι της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Δευτέρα, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε ότι μία οβίδα από το ουκρανικό έδαφος κατέστρεψε τελείως συνοριακό φυλάκιο σε απόσταση 150 μέτρων από σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας στην περιοχή Ροστόφ, χωρίς όμως να υπάρχουν θύματα, ενώ λίγη ώρα αργότερα εκπρόσωπος Τύπου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων διέψευσε την ανακοίνωση της FSB, κάνοντας λόγο για πράξη ρωσικής παραπληροφόρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΞ Βρετανίας: Εντείνονται οι προετοιμασίες για το χειρότερο σενάριο στην Ουκρανία

Η Ινδία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν προσωρινά την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider