Ουκρανική κρίση: Η Ρωσία «βλέπει» μεγάλο κίνδυνο επίθεσης του Κιέβου στο Ντονμπάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανική κρίση: Η Ρωσία «βλέπει» μεγάλο κίνδυνο επίθεσης του Κιέβου στο Ντονμπάς
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, «βλέπουμε σημαντικό ρίσκο για μια επέμβαση του Κιέβου στα νοτιοανατολική της Ουκρανίας και για χρήση ένοπλης βίας».

Η κυβέρνηση της Ρωσίας θεωρεί πως μια επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας στις αποσχισθείσες περιοχές του Ντονμπάς, στα ανατολικά της χώρας, παρουσιάζει σημαντικό κίνδυνο να σημειωθεί.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, «βλέπουμε σημαντικό ρίσκο για μια επέμβαση του Κιέβου στα νοτιοανατολική της Ουκρανίας και για χρήση ένοπλης βίας. Και είδαμε, πως την τελευταία φορά που το Κίεβο έκανε στρατιωτική επέμβαση στο Ντονμπάς, αυτό οδήγησε σε εμφύλιο πόλεμο» ανέφερε ο συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, εννοώντας τα γεγονότα του 2014 που οδήγησαν στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Ακόμα, ο Πεσκόφ ανέφερε πως δεν έχει εκλείψει η πιθανότητα για ένοπλη σύρραξη στην περιοχή, λέγοντας πως «παραμένει ο κίνδυνος επίθεσης της Ουκρανίας στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάντσκ, στο Ντονμπάς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Barclays: Τι θα προκαλούσε μια σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας στην Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider