Ρωσία: Άμεση αποκλιμάκωση αν η Δύση σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία

Newsroom
Μοιράσου το
Ρωσία: Άμεση αποκλιμάκωση αν η Δύση σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία
Η Ρωσία πιστεύει ότι η διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και η απομάκρυνση από το έδαφός της των στρατιωτικών συμβούλων της Δύσης θα συμβάλλει πολύ σύντομα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία πιστεύει ότι η διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και η απομάκρυνση από το έδαφός της των στρατιωτικών συμβούλων της Δύσης θα συμβάλλει πολύ σύντομα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, ενώ κάλεσε την Δύση να επισκεφθεί και την άλλη πλευρά της γραμμής επαφής στον Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία).

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αποκλιμάκωση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία, για την οποία τόσο πολύ μιλάνε και γράφουν οι δυτικοί μας εταίροι, μπορεί να επιτευχθεί πολύ γρήγορα. Για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσουν οι προμήθειες όπλων προς την Ουκρανία και να ανακληθούν από το έδαφός της οι δυτικοί στρατιωτικοί σύμβουλοι, να σταματήσουν οι κοινές ασκήσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και του ΝΑΤΟ και να απομακρυνθούν οι εξοπλισμοί που είχαν δοθεί νωρίτερα στο Κίεβο εκτός της ουκρανικής επικράτειας», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Αναφερόμενη στις πρόσφατες επισκέψεις που πραγματοποίησαν στις 7-8 Φεβρουαρίου στην γραμμή επαφής στο Ντονμπάς, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Σλοβακίας και της Τσεχίας, είπε ότι «μοιάζει με μια 'ευγενική αποστολή', 'αλλά υπάρχει και άλλη πτυχή: (επισκέφθηκαν) μόνο τη μία πλευρά, την πλευρά που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Κιέβου. Για κάποιο λόγο δεν προχώρησαν περαιτέρω».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Η Βρετανία να σταματήσει τις απειλές περί κυρώσεων αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες

Κίεβο: Πιστεύουμε στη διπλωματία αλλά πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία - Ικανοποίηση Μόσχας για Μακρόν