Αεροπλάνα μεταφέρουν αμερικανικά στρατεύματα στην Πολωνία

Newsroom
Μοιράσου το
Αεροπλάνα μεταφέρουν αμερικανικά στρατεύματα στην Πολωνία
Ο Μπάιντεν έχει διατάξει να μεταφερθούν στην ανατολική Ευρώπη σχεδόν 3.000 στρατιώτες για να προστατεύσουν την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ από ενδεχόμενη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Δύο αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα εθεάθησαν να προσγειώνονται σήμερα το πρωί σε πολωνικό αεροδρόμιο και περισσότερα αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα, μεταφέροντας τον κύριο όγκο των επιπλέον στρατευμάτων που ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την περασμένη εβδομάδα να αναπτυχθούν στην Ευρώπη εξαιτίας τις ουκρανικής κρίσης.

Ο Μπάιντεν έχει διατάξει να μεταφερθούν στην ανατολική Ευρώπη σχεδόν 3.000 στρατιώτες για να προστατεύσουν την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ από ενδεχόμενη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Η Ρωσία, η οποία έχει αναπτύξει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα, αρνείται τις κατηγορίες της Δύσης ότι σχεδιάζει εισβολή.

Περίπου 1.700 στρατιωτικοί, κυρίως από την 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία που έχει τη βάση της στο Φορτ Μπραγκ, πρόκειται να αναπτυχθούν στην Πολωνία, ενώ 1.000 στρατιωτικοί, που έχουν τη βάση τους στη Γερμανία, θα κατευθυνθούν ανατολικά προς τη Ρουμανία.

Ο διοικητής της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, ο υποστράτηγος Κρίστοφερ Ντόναχιου, έφθασε το Σάββατο και μια στρατιωτική πηγή δήλωσε πως το μεγαλύτερο μέρος των στρατευμάτων θα φθάσει σήμερα.

Αφού δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα εθεάθησαν σήμερα το πρωί να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του Ζέσουφ στη νοτιοανατολική Πολωνία, εργαζόμενος στο αεροδρόμιο είπε στο Ρόιτερς πως αναμένονται άλλα τρία. Πολωνός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως σήμερα αναμένονται και άλλα αεροπλάνα, αλλά δεν διευκρίνισε πόσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εβδομάδα έντονης διπλωματικής κινητικότητας ξεκινά για την αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης