Ρωσία: Καταστροφική η απόφαση των ΗΠΑ για μεταφορά στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Καταστροφική η απόφαση των ΗΠΑ για μεταφορά στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη
«Τα καταστροφικά βήματα, που δεν δικαιολογούνται από κανέναν, αυξάνουν τη στρατιωτική ένταση, στενεύουν το πεδίο για πολιτικές αποφάσεις», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρουσκό, ερωτηθείς για την απόφαση της Ουάσιγκτον να μεταφέρει στρατεύματα στην Ευρώπη.

«Τα καταστροφικά βήματα, που δεν δικαιολογούνται από κανέναν, αυξάνουν τη στρατιωτική ένταση, στενεύουν το πεδίο για πολιτικές αποφάσεις», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρουσκό, ερωτηθείς από το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ για την απόφαση της Ουάσιγκτον να μεταφέρει στρατεύματα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Γκρουσκό, αυτό το βήμα «είναι μόνο προς τέρψη των Αρχών του Κιέβου», που προτρέπονται να συμπεράνουν ότι «είναι δυνατόν και περαιτέρω ατιμώρητα να συνεχίσουμε να σαμποτάρουμε τις συμφωνίες του Μινσκ», τη μόνη υπαρκτή κατά τη Μόσχα δυνατότητα για διευθέτηση της εμφύλιας σύρραξης στην Ουκρανία.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, χίλιοι στρατιώτες των ΗΠΑ, που σταθμεύουν αυτήν τη στιγμή στη Γερμανία, θα μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες στη Ρουμανία και θα ενωθούν με άλλους 900 Αμερικανούς στρατιώτες, που βρίσκονται εκεί, ενώ περίπου 2.000 στρατιώτες θα μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες από τις ΗΠΑ στην Πολωνία και στη Γερμανία.

Προσεχώς συνάντηση Σολτς - Πούτιν στην Μόσχα

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι θα συναντηθεί «σύντομα» με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία.

«Σύντομα θα μιλήσω (με τον Πούτιν) στη Μόσχα για τα αναγκαία θέματα. Χρειάζεται μια συντονισμένη πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ», είπε ο Σολτς στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση ZDF. «Είναι προγραμματισμένη και θα συμβεί σύντομα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην επίσκεψη. Σημείωσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Ο καγκελάριος πρόκειται να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις 7 Φεβρουαρίου στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρίση στην Ανατολική Ευρώπη: Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον 2.500 στρατιώτες στην Πολωνία

Βρετανικά μαχητικά αναχαίτισαν τέσσερα ρωσικά βομβαρδιστικά στη Βόρεια Θάλασσα

Ουκρανία: Η διπλωματία αποτρέπει τη ρωσική επίθεση - Το χειρότερο σενάριο δεν έχει ακόμη αποφευχθεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider