Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία «Ελπίς» τις επόμενες ώρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία «Ελπίς» τις επόμενες ώρες
Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.

Τελευταία ενημέρωση 11:35

Η κακοκαιρία «Ελπίς», σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, σταδιακά υποχωρεί, με τα φαινόμενα βαθμιαία να εξασθενούν και μέχρι το τέλος της ημέρας να αποκτούν τοπικό χαρακτήρα και να περιορίζονται στην Κρήτη. Παράλληλα, τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένηση.

Έως το μεσημέρι της Τρίτης (περίπου έως τις 14:00) οι τοπικές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης, ενώ βροχές, χιονόνερο και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα παραθαλάσσια τμήματα της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα σταματήσουν και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης.

Παράλληλα, σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημεριανές ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολικές θερμοκρασίες επικράτησε σήμερα το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, με τη θερμοκρασία να πέφτει σε αρκετές περιοχές κάτω από τους -14 βαθμούς Κελσίου και με την απόλυτη ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Νέο Καύκασο Φλώρινας με -16,5 °C.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης καταγράφηκαν σε Άγιο Παύλο Ημαθίας -15,2, Νευροκόπι -15, Περτούλι Τρικάλων -14,3, 'Αγιο Δημήτριο Ολύμπου -14,2, Βαρικό Φλώρινας -14,2 και Βωβούσα Ιωαννίνων -14 βαθμοί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider