Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης στην ατζέντα συνάντησης του Μ. Σχοινά με ηγέτες ευρωπαϊκών θρησκευτικών οργανώσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης στην ατζέντα συνάντησης του Μ. Σχοινά με ηγέτες ευρωπαϊκών θρησκευτικών οργανώσεων
συνάντηση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διαλόγου του 'Αρθρου 17, ο οποίος χρησιμεύει ως πλατφόρμα διαλόγου με εκκλησίες, θρησκευτικές ενώσεις ή κοινότητες, φιλοσοφικές και μη θρησκευτικές οργανώσεις σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ.

Αύριο, Παρασκευή, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος Προώθησης του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, θα διοργανώσει εικονική συνάντηση με ηγέτες ευρωπαϊκών θρησκευτικών και μη ομολογιακών οργανώσεων. Όπως ενημερώνει η Κομισιόν με ανακοίνωση της, η συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχει επίσης η Ντουμπράβκα Σούιτσα, Αντιπρόεδρος για τη Δημοκρατία και τη Δημογραφία, έχει στόχο να συζητήσει τη διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς σημείωσε ότι « η διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης στοχεύει να συμμετάσχει σε διάλογο με τους πολίτες, δίνοντάς τους φωνή για το τι κάνει η Ευρώπη σήμερα και πώς διαμορφώνει το μέλλον της. Οι θρησκευτικές και μη ομολογιακές οργανώσεις έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση των πολιτών, ιδιαίτερα των νέων Ευρωπαίων. Αυτό είναι σημαντικό γιατί το μέλλον της Ευρώπης είναι πάνω από όλα μεταξύ τους».

Η Αντιπρόεδρος Σούιτσα, η οποία θα παρουσιάσει την πορεία της διάσκεψης, δήλωσε: «Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης είναι μια μοναδική ευκαιρία που δίνει κεντρικό ρόλο στους Ευρωπαίους πολίτες, την κοινωνία των πολιτών και τις θρησκευτικές κοινότητες ως μέρος μιας ευρύτερης , ανοιχτής και χωρίς αποκλεισμούς συζήτηση για τη μελλοντική κατεύθυνση της Ευρώπης. Η συμμετοχή των θρησκευτικών κοινοτήτων και των μη θρησκευτικών οργανώσεων είναι απαραίτητη για την επιτυχία του.

Η συνάντηση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διαλόγου του 'Αρθρου 17, ο οποίος χρησιμεύει ως πλατφόρμα διαλόγου με εκκλησίες, θρησκευτικές ενώσεις ή κοινότητες, φιλοσοφικές και μη θρησκευτικές οργανώσεις σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ. Οι πολίτες σε όλη την ΕΕ μπορούν να συνεχίσουν να συνεισφέρουν τις ιδέες τους σε βασικά θέματα για το μέλλον της Ευρώπης μέσω της πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας του συνεδρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider