Ρωσία: Τα κρούσματα ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 100.000 ημερησίως σε περίπτωση κορύφωσης της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Τα κρούσματα ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 100.000 ημερησίως σε περίπτωση κορύφωσης της πανδημίας
Τα κρούσματα ενδέχεται να εξαπλασιασθούν, δήλωσε η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής για την προστασία της υγείας του καταναλωτή.

Τα κρούσματα κορονοϊού ενδέχεται να εξαπλασιασθούν, σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας, δήλωσε κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής για την προστασία της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor Άννα Ποπόβα, εκτιμώντας ότι ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 100.000 την ημέρα.

Η ίδια είπε ότι ο αριθμός των μολύνσεων από το στέλεχος Όμικρον στη Ρωσία τριπλασιάσθηκε κατά τη διάρκεια των εορτών, φθάνοντας τις 305 και ότι τα περισσότερα κρούσματα με την παραλλαγή Όμικρον 'εισάγονται' στη Ρωσία από τη Βρετανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Τουρκία, χώρες που κατέχουν ηγετική θέση στις μολύνσεις της παραλλαγής Όμικρον.

Σύμφωνα με την ίδια, τα περιστατικά μόλυνσης με την παραλλαγή Όμικρον εντοπίσθηκαν σε 13 περιφέρειες της χώρας, ενώ γενικά η νοσηρότητα λόγω κορονοϊού στη Ρωσία την πρώτη εβδομάδα του 2022 μειώθηκε κατά 19,4%. Ωστόσο σε 35 περιφέρειες η νοσηρότητα, είπε η ίδια, υπερβαίνει τον μέσο όρο των ημερήσιων κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider