Το ταξίδι στο Διάστημα σου δημιουργεί εμμονή με τη Γη, λέει ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Maezawa

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ταξίδι στο Διάστημα σου δημιουργεί εμμονή με τη Γη, λέει ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Maezawa
Ο Maezawa, που επέστρεψε πρόσφατα στην Ιαπωνία μετά από ένα ταξίδι 12 ημερών στο διάστημα τον περασμένο μήνα, είπε ότι η εκτόξευση στο σύμπαν ήταν λιγότερο τρομακτική από το τρενάκι του λούνα παρκ.

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa, που επέστρεψε πρόσφατα στην Ιαπωνία μετά από ένα ταξίδι 12 ημερών στο διάστημα τον περασμένο μήνα, είπε ότι η εκτόξευση στο σύμπαν ήταν λιγότερο τρομακτική από το τρενάκι του λούνα παρκ και τον έκανε να παθιαστεί με την Γη.

Ο 46χρονος μεγιστάνας της μόδας και συλλέκτης έργων τέχνης τον Δεκέμβριο έγινε ο πρώτος διαστημικός τουρίστας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εδώ και πάνω από μια δεκαετία, προετοιμάζοντας ένα πιο φιλόδοξο ταξίδι γύρω από το φεγγάρι με την SpaceX του Έλον Μασκ να έχει προγραμματιστεί για το 2023.

«Όταν πηγαίνεις στο διάστημα, αποκτάς εμμονή με τη Γη», είπε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή. «Είσαι ευγνώμων που έχει αέρα, που έχει μυρωδιές, που έχει εποχές».

Τσάι σε μηδενική βαρύτητα

Ο Maezawa, ένα από τα πιο γνωστά δημόσια πρόσωπα της Ιαπωνίας,αποζημίωσε τους followers του στα social media από το διάστημα δείχνοντας πώς μπορεί να φτιάξει κανείς τσάι σε μηδενική βαρύτητα και συζητώντας την έλλειψη νέων εσωρούχων. Την Παρασκευή, είπε ότι δεν ένιωσα ποτέ φόβο όταν βρισκόταν σε τροχιά.

«Την ώρα της εκτόξευσης μπόρεσα να απολαύσω την εμπειρία», είπε. «Ένιωσα σαν να ξεκινούσε το τρένο Shinkansen από τον σταθμό, ήταν τόσο ομαλή. Κατάλαβα (την εκτόξευση) μόνο όταν κοίταξα έξω από το παράθυρο».

Ο Maezawa, ο οποίος πούλησε τη διαδικτυακή του επιχείρηση μόδας Zozo στη SoftBank το 2019, θα γίνει ο πρώτος ιδιώτης επιβάτης σε ένα ταξίδι στο φεγγάρι της SpaceX που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος και θα επεξεργαστεί «ένα εκατομμύριο» αιτήσεις για οκτώ καλλιτέχνες που έχει δεσμευτεί να πάρει μαζί του στο ταξίδι.

Αλλά το να ατενίζει τη Γη από το διάστημα -το οποίο είπε ότι ήταν «100 φορές πιο όμορφο από τις φωτογραφίες»- του έδωσε άλλες ιδέες.

«Αρχίζεις να σκέφτεσαι μια συνάντηση των παγκόσμιων ηγετών στο διάστημα», είπε. «Φυσικά, δεν είμαι αρκετά ισχυρός άνθρωπος για να το πραγματοποιήσω. Αλλά αν γινόταν, ο κόσμος μπορεί να γινόταν ένα καλύτερο μέρος για να ζεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Yusaku Maezawa: Ακόμα ένας δισεκατομμυριούχος στο διάστημα - Αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider