Σαουδική Αραβία: Καταγράφηκαν περισσότερα από 1.000 ημερήσια κρούσματα για πρώτη φορά από τον Αύγουστο

Newsroom
Μοιράσου το
Σαουδική Αραβία: Καταγράφηκαν περισσότερα από 1.000 ημερήσια κρούσματα για πρώτη φορά από τον Αύγουστο
Παράλληλα, οι ημερήσιες μολύνσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 2.500 κρουσμάτων.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19 αυξήθηκε άνω των 1.000 κρουσμάτων στη Σαουδική Αραβία για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, ενώ οι ημερήσιες μολύνσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (UAE) ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 2.500 κρουσμάτων.

Οι αρμόδιες αρχές στις δύο αραβικές χώρες του Κόλπου δεν ανέφεραν λεπτομέρειες για τα κρούσματα, αναφορικά με τις παραλλαγές του κορονοϊού.

Οι δύο χώρες, επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η Σαουδική Αραβία είναι η μεγαλύτερη χώρα του Κόλπου με έναν πληθυσμό γύρω στα 30 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ σήμερα, ανέφερε 1.024 νέα κρούσματα και έναν θάνατο. Τα ημερήσια περιστατικά είχαν μειωθεί κάτω από τα εκατό τον Σεπτέμβριο.

Στα γειτονικά ΗΑΕ, που αποτελούν εμπορικό και τουριστικό κέντρο και βρίσκονται στο κορυφαίο χρονικό σημείο της τουριστικής τους περιόδου, φιλοξενώντας μία παγκόσμια έκθεση, αναφέρθηκαν 2.600 νέα περιστατικά μόλυνσης και τρεις θάνατοι.

Τα ημερήσια περιστατικά μόλυνσης στα ΗΑΕ αυξήθηκαν άνω των 2.000 κρουσμάτων στις 29 Δεκεμβρίου, μετά τη μείωση τους στο επίπεδο κάτω των εκατό κρουσμάτων τον Οκτώβριο.

Τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν χθες ότι θα απαγορεύσουν σε μη εμβολιασμένους πολίτες τους να ταξιδεύουν στο εξωτερικό από τις 10 Ιανουαρίου, ενώ για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες τους, θα απαιτείται επίσης, να κάνουν την ενισχυτική δόση, ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν.

Τα κρούσματα στα ΗΑΕ παραμένουν χαμηλότερα από το υψηλότερο επίπεδο καταγραφής τους στις περίπου 4.000 μολύνσεις τον προηγούμενο Ιανουάριο, όταν οι επισκέπτες είχαν κατακλύσει τη χώρα.

Η Σαουδική Αραβία είχε καταγράψει αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων με περισσότερες από 4.700 μολύνσεις τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΑΕ: Οι μη εμβολιασμένοι πολίτες θα απαγορεύεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό από την 10η Ιανουαρίου

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider