Αυστραλία: Μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων, αλλά αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστραλία: Μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων, αλλά αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία
Έκκληση των αρχών στους πολίτες να εμβολιαστούν με την ενισχυτική δόση.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην Αυστραλία παρουσίασε υποχώρηση σήμερα Κυριακή, καθώς έγιναν λιγότερα τεστ λόγω της Πρωτοχρονιάς, αλλά παρέμεινε αρκετά πάνω από τις 30.000. Παράλληλα, όμως, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν περαιτέρω στη Νέα Νότια Ουαλία, εν μέσω της έντονης ανησυχίας για το ενδεχόμενο υπερφόρτωσης του εθνικού συστήματος υγείας.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νέα Νότια Ουαλία, την πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, ήταν 18.728, αρκετά λιγότερα από τα 22.577 της προηγούμενης ημέρας, καθώς διενεργήθηκαν 25% λιγότερα τεστ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών Υγείας.

Ωστόσο, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, στις οποίες οι αρχές έχουν γνωστοποιήσει πως δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων, καθώς μαθαίνουν πλέον να ζουν με τον ιό αυξήθηκε αλματωδώς κατά 18%, στις 1.066.

Στη Βικτόρια, οι μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο παρέμειναν πάνω από 7.000 και το Κουίνσλαντ κατέγραψε ρεκόρ 3.587 νέων κρουσμάτων.

«Στην αυγή της νέας χρονιάς, μπαίνουμε σε μία νέα μάχη με την Covid-19», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Κουίνσλαντ, Κάμερον Ντικ. «Εάν μπορέσουμε να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού, αυτό θα χαλαρώσει την πίεση στο σύστημα υγείας», δήλωσε ο κ. Ντικ, ζητώντας από τους πολίτες να εμβολιαστούν και με την ενισχυτική δόση, να φορούν μάσκες σε κλειστούς χώρους και να εργάζονται από το σπίτι όπου είναι εφικτή η τηλεργασία.

Με τη Δυτική Αυστραλία και τη Βόρεια Επικράτεια να μην έχουν ανακοινώσει ακόμη τα στοιχεία της Κυριακής, ο συνολικός απολογισμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Αυστραλία ξεπερνά τα 32.200, αριθμό που είναι μικρότερος από το ρεκόρ των 35.327 χθες Σάββατο.

Όλες οι πολιτείες, εξαιρουμένης της Δυτικής Αυστραλίας, έχουν μάθει πλέουν να ζουν με τον ιό καθώς τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης έχουν αυξηθεί, ενώ η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Πέντε θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 καταγράφηκαν στη Νέα Νότια Ουαλία και στη Βικτόρια, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων από την έναρξη της πανδημίας στους περίπου 2.260 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην «αυγή» του 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider