Η Αυστρία προς απαγόρευση των αντιεμβολιαστικών διαδηλώσεων κοντά στα νοσοκομεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Αυστρία προς απαγόρευση των αντιεμβολιαστικών διαδηλώσεων κοντά στα νοσοκομεία
Δημοσκόπηση της Gallup έδειξε πως το 59% των Αυστριακών υποστηρίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η κυβέρνηση της Αυστρίας εξετάζει να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις πολιτών κοντά στα νοσοκομεία της χώρας, εν όψει της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού που προωθεί η Βιέννη από τον Φεβρουάριο του 2022.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Γκέρχαρντ Κάρνερ, σε δημοσιογράφους, το μέτρο ενδέχεται να ισχύσει με στόχο την αποφυγή αναταράξεων στο δημόσιο σύστημα υγείας ενώ συστήνεται στους υγειονομικούς να κάνουν καταγγελίες για ενδεχόμενες παρενοχλήσεις που μπορούν να δεχθούν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι παραπάνω κινήσεις έρχονται λίγους μήνες προτού ο εμβολιασμός στην Αυστρία κατά του κορονοϊού καταστεί υποχρεωτικός, απόφαση που έχει ήδη ξεσηκώσει αντιδράσεις στους πολίτες της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως οι ανεμβολίαστοι Αυστριακοί απαγορεύεται να έχουν πρόσβαση σε εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια, ενώ χρειάζεται να κάνουν τακτικά τεστ για τον κορονοϊό στους χώρους εργασίας τους.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (ANA), δημοσκόπηση της Gallup έδειξε πως το 59% των Αυστριακών υποστηρίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Τέλος, το 74% του πληθυσμού της Αυστρίας έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυστρία: Πρόταση για 4η δόση σε υγειονομικούς και άλλους εργαζόμενους

gazzetta
gazzetta reader insider insider