H Γαλλία αποκλείει την απαγόρευση κυκλοφορίας για την Πρωτοχρονιά - Στους 3 μήνες η ενισχυτική δόση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Γαλλία αποκλείει την απαγόρευση κυκλοφορίας για την Πρωτοχρονιά - Στους 3 μήνες η ενισχυτική δόση
Από σήμερα και για τις επόμενες 3 εβδομάδες, οι δημόσιες συναθροίσεις θα γίνονται με όριο τις 2.000 ατόμων για εσωτερικούς χώρους και τις 5.000 για εξωτερικούς χώρους.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης βραδινής κυκλοφορίας στη χώρα για την Πρωτοχρονιά, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού επί γαλλικού εδάφους.

Το εν λόγω σενάριο είχε κυκλοφορήσει από τις προηγούμενες μέρες στα media της χώρας, με τον Καστέξ να το διαψεύδει αλλά, παράλληλα, να ανακοινώνει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της πανδημίας στη Γαλλία.

Ειδικότερα, από σήμερα και για τις επόμενες 3 εβδομάδες, οι δημόσιες συναθροίσεις θα γίνονται με όριο τις 2.000 ατόμων για εσωτερικούς χώρους και τις 5.000 για εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Καστέξ «αυτό σημαίνει πως σε μέρη όπως τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα μουσεία, τα θέατρα, οι βιβλιοθήκες, τα σεμινάρια, οι εκθέσεις, τα γυμναστήρια και οι χώροι διασκέδασης, θα είναι ανοιχτοί μονάχα για εμβολιασμένους πολίτες». «Το αρνητικό τεστ δεν θα είναι πλέον αρκετό» είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός για το μέτρο που, αν εγκριθεί και από τη Βουλή, θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Ιανουαρίου.

Ακόμα, απαγορεύονται οι κατανάλωση φαγητού και ποτού σε ΜΜΜ που διανύουν μεγάλες αποστάσεις ενώ η τηλεργασία θα γίνει υποχρεωτική για τις περιπτώσεις και τις θέσεις εργασίας όπου αυτό είναι εφικτό.

Τέλος, ο Καστέξ ανακοίνωσε πως το χρονικό διάστημα μεταξύ της χορήγησης δεύτερης και τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού θα είναι οι 3 μήνες από τους 4μήνες που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Τη λήψη επιπλέον μέτρων εξετάζει σήμερα η κυβέρνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider