Ειδήσεις | Διεθνή
17-12-2021 | 10:53

Ιράν: Οι συνομιλίες για τη διάσωση της συμφωνίας του 2015 θα διακοπούν για μερικές ημέρες

Newsroom
Μοιράσου το
Ιράν: Οι συνομιλίες για τη διάσωση της συμφωνίας του 2015 θα διακοπούν για μερικές ημέρες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι συνομιλίες για την αναβίωση της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που πραγματοποιούνται στη Βιέννη θα διακοπούν για «μερικές ημέρες», δήλωσε ο επικεφαλής Ιρανός διαπραγματευτής Αλί Μπαγερί Κανί.

Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ που έχουν στόχο να επανέλθουν οι δύο χώρες στις δεσμεύσεις τους βάσει της συμφωνίας αυτής του 2015, γνωστή και ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), βρίσκονται στον έβδομο γύρο τους.

Ο Μπαγερί Κανί έγραψε στο Twitter ότι συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο διαπραγματευτή Ενρίκε Μόρα και τους εκπροσώπους άλλων χωρών που έχουν υπογράψει τη συμφωνία χθες Πέμπτη «για να κάνουν τον απολογισμό της κατάστασης και να συζητήσουν πώς θα προχωρήσουν».

«Σημειώσαμε καλή πρόοδο αυτή την εβδομάδα. Σήμερα θα συνεδριάσει η Κοινή Επιτροπή και θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες έπειτα από ένα διάλειμμα μερικών ημερών», πρόσθεσε ο Μπαγερί Κανί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε θα επαναληφθούν οι συνομιλίες.

Χθες Πέμπτη τρεις διπλωμάτες είχαν επισημάνει ότι εκπρόσωποι των χωρών που παραμένουν στη συμφωνία του 2015 (Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία) πρόκειται να συναντηθούν σήμερα, προτού οι συνομιλίες διακοπούν για λίγες ημέρες.

Ένας από τους διπλωμάτες είχε δηλώσει ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν και πάλι στις 27 Δεκεμβρίου, ενώ ένας άλλος κάποια στιγμή μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.