Γκάνα: Πρόστιμο 3.500 δολαρίων στις αεροπορικές εταιρείες για κάθε ανεμβολίαστο επιβάτη 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γκάνα: Πρόστιμο 3.500 δολαρίων στις αεροπορικές εταιρείες για κάθε ανεμβολίαστο επιβάτη 
Οι αεροπορικές εταιρείες θα πληρώνουν το ίδιο ποσό για κάθε εμβολιασμένο επιβάτη που εισέρχεται στο διεθνές αεροδρόμιο Κοτόκα χωρίς αρνητικό PCR τεστ.

Πρόστιμο 3.500 αμερικανικών δολαρίων θα επιβάλει η κυβέρνηση της Γκάνας σε κάθε αεροπορική εταιρεία που μεταφέρει άτομο που δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοίού.

Πρόκειται για την τελευταία απόφαση ώστς να περιοριστεί η αναζωπύρωση του κορονοϊού στην Γκάνα και καθώς εξαπλώνεται σε περισσότερες χώρες της Αφρικής η μετάλλαξη Όμικρον της νόσου.

Πέρα από το πρόστιμο των 3.500 δολαρίων ανά ανεμβολίαστο επιβάτη, οι αεροπορικές εταιρείες θα πληρώνουν το ίδιο ποσό για κάθε εμβολιασμένο επιβάτη που εισέρχεται στο διεθνές αεροδρόμιο Κοτόκα χωρίς αρνητικό PCR τεστ.

Σύμφωνα με τις κρατικές αρχές της Γκάνας, οι μη Γκανέζοι υπήκοοι που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ενδέχεται να επιστρέφουν στο τελευταίο αεροδρόμιο πριν από τη μεταβίβαση τους στην Γκάνα, με το κόστος να καλούνται να το πληρώσουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Το μέτρο έρχεται καθώς μια σειρά κρατών παγκοσμίως μεταφέρει το κόστος της ευθύνης των ελέγχων για τον κορονοϊό στις αεροπορικές εταιρείες, όπως μετέδωσε το Bloomberg,

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider