Ειδήσεις | Διεθνή
13-12-2021 | 13:41

Ιταλία: Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στις ΜΕΘ

Newsroom
Μοιράσου το
Ιταλία: Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στις ΜΕΘ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε οκτώ περιφέρειες της Ιταλίας, σε σύνολο είκοσι, αυξήθηκαν χθες οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

Στην βορειοανατολική περιφέρεια του Τρέντο στο 20% των θέσεων των ΜΕΘ θεραπεύονται ασθενείς με covid 19. Ακολουθούν οι ευρύτερες περιοχές της Ανκόνα, της Ρώμης και του Τορίνο.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών 5 με 11 ετών, ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει στην χώρα στις 16 Δεκεμβρίου.

«Δεν πρόκειται για θέμα που μπορεί να συζητείται και να λύνεται στα καφέ, στο διαδίκτυο ή στα τηλεοπτικά τοκ-σόου. Πρέπει να εμπιστευθούμε τους παιδίατρους και τις συμβουλές τους», τόνισε ο Σπεράντσα.

«Πρέπει να πιστέψουμε τους επιστήμονες που αφιέρωσαν ολόκληρη την ζωή τους στην προστασία της υγείας μας. Εγώ πρόκειται σίγουρα να εμβολιάσω τα παιδιά μου», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι μέχρι τώρα το 88,8% των κατοίκων της χώρας έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ η δεύτερη δόση έχει χορηγηθεί στο 85% των πολιτών άνω των 12 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.