Ρωσία: Τα καταγεγραμμένα κρούσματα Covid-19 ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Τα καταγεγραμμένα κρούσματα Covid-19 ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια
Σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε 29.929 νέα κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων της Covid-19 στη Ρωσία υπερβαίνει πλέον τα 10 εκατομμύρια, έδειξαν σήμερα τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν από τη δύναμη κρούσης την οποία έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση εναντίον του κορονοϊού, όμως το τελευταίο κύμα της πανδημίας έχει χάσει την ορμή του και ο αριθμός των θανάτων μειώνεται.

Ο αριθμός των μολύνσεων μέσα σε 24 ώρες και ο απολογισμός των θανάτων μειώνονται αμφότεροι μετά τον Οκτώβριο, που ήταν για τη Ρωσία ο πιο φονικός μήνας της πανδημίας μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε 29.929 νέα κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, το χαμηλότερο αριθμό μολύνσεων μέσα σε μία ημέρα από τις 13 Οκτωβρίου, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμ;o των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας σε 10.016.896.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης 1.132 θανάτους που σχετίζονται με τον ιό, το χαμηλότερο αριθμό από τα τέλη Οκτωβρίου. Ο επίσημος συνολικός απολογισμός των νεκρών στη Ρωσία είναι 289.483. Ωστόσο οι υπολογισμοί του Reuters δείχνουν πως είναι πολύ υψηλότερος και πως ήδη υπερβαίνει τις 578.000.

Ο συνολικός πληθυσμός της Ρωσίας είναι περίπου 144 εκατομμύρια.

Η χώρα ετοιμάζεται τώρα για ενδεχόμενη περαιτέρω αύξηση των μολύνσεων λόγω της παραλλαγής Όμικρον. Στα τέλη Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να εξασφαλίσει προμήθειες φαρμάκων, οξυγόνου και νοσοκομειακές κλίνες για να αντιμετωπίσει την πολύ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.

Ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια που παρήγαγε το εμβόλιο Sputnik V, δήλωσε πως 10 ημέρες θα είναι αρκετές για να δοκιμασθεί η αποτελεσματικότητα του δημοφιλέστερου εμβολίου της Ρωσίας κατά του νέου στελέχους Όμικρον, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider