Σε ποσοστό ρεκόρ οι θάνατοι από αλκοόλ στη Βρετανία εν μέσω της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ποσοστό ρεκόρ οι θάνατοι από αλκοόλ στη Βρετανία εν μέσω της πανδημίας
Το 2020 σχεδόν 9.000 Βρετανοί έχασαν τη ζωή τους από αιτίες που σχετίζονται με το αλκοόλ, αυξημένα κατά 18,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό θανάτων το 2019.

Ραγδαία αύξηση κατέγραψαν για το 2020 οι θάνατοι που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ στη Βρετανία, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2021 όταν η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS) άρχισε να καταγράφει τα σχετικά στοιχεία.

Έτσι, το 2020 8.974 άτομα έχασαν τη ζωή τους από αιτίες που σχετίζονται με το αλκοόλ, αυξημένα κατά 18,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό θανάτων το 2019.

Στην Αγγλία, οι θάνατοι από αλκοόλ αυξήθηκαν κατά 21% για το 2020 και σε ετήσια βάση, με το Reuters να υποστηρίζει πως η αύξηση αποδίδεται σε ένα βαθμό στο κλείσιμο των παμπ που επέβαλαν τα lockdown για τον κορονοϊό, γεγονός που ώθησε πολλά «γερά ποτήρια» να πίνουν στα σπίτια τους.

Σημειώνεται πως για το 2020 η συνολική ποσότητα αλκοόλ που πουλήθηκε στη Βρετανία δεν παρουσίασε ιδιαίτερη μεταβολή σε σχέση με περασμένα χρόνια, ωστόσο έρευνα που διενεργήθηκε τον Μάρτιο του 2021 έδειξε πως έχει αυξηθεί ο αριθμός των Βρετανών που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ που θεωρείται από τους επιστήμονες επικίνδυνη για τον οργανισμό -5 μπουκάλια κρασιά ανά άνδρα και 3.5 μπουκάλια κρασί ανά γυναίκα.

Οι θάνατοι από κύρωση του ήπατος ανήλθαν στο 78% των αιτιών θανάτου λόγω αλκοόλ ενώ οι ψυχικές και συμπεριφορικές διαταραχές ανήλθαν στο 12%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Αύξηση στις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων μετά από 4 μήνες πτώσης λόγω ζήτησης EV

gazzetta
gazzetta reader insider insider