Σειρά επαφών Στυλιανίδη με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σειρά επαφών Στυλιανίδη με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες
Σειρά επαφών με Ευρωπαίους Αξιωματούχους, είχε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης στις Βρυξέλλες.

Σειρά επαφών με Ευρωπαίους Αξιωματούχους, είχε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Στυλιανίδης συναντήθηκε με τον Επίτροπο αρμόδιο για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, Νίκολας Σμιτ, με τον οποίο συζήτησε δυνατότητες ενίσχυσης του εθελοντισμού στη χώρα μας, στο πλαίσιο συνεργειών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, είχε συναντήσεις με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόβσκις και με τον Διευθυντή του Γραφείου του, Μίκαλε Χάγκερ, καθώς και με τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων, Μάαρτεν Βέργουει, με τους οποίους συζήτησε διεξοδικά την πορεία υλοποίησης του προγράμματος για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, με την κωδική ονομασία «Αιγίς». Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Αιγίς, ύψους 1,7 δισ. ευρώ, χρηματοδοτείται και από ευρωπαϊκούς πόρους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ και του ΕΣΠΑ 2021-27.

Τέλος, ο υπουργός είχε συνάντηση με την επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Παρασκευή Μίχου, με την οποία συζήτησαν εκτενώς την πορεία υλοποίησης του προγράμματος Αιγίς, μέσω του οποίου η χώρα αναμένεται να αποκτήσει, μεταξύ άλλων, δύο νέα αεροσκάφη δασοπυρόσβεσης Canadair με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση μέσω του rescEU.

Παράλληλα, συζητήθηκαν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ανταλλαγής πυροσβεστών μεταξύ των κρατών-μελών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για παροχή συνδρομής προς τη χώρα μας κατά την επόμενη αντιπυρική περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ του υπουργού κ. Χρήστου Στυλιανίδη και του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Γιάνες Λέναρσιτς, αρμόδιου για τη Διαχείριση Κρίσεων, την Πολιτική Προστασία και την Ανθρωπιστική Βοήθεια, κατά τις πρόσφατες συναντήσεις τους σε Βρυξέλλες και Αθήνα καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider