Παγώνη: Δύσκολα τα Χριστούγεννα - Με διπλή μάσκα και rapid test στα σούπερ μάρκετ οι ανεμβολίαστοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγώνη: Δύσκολα τα Χριστούγεννα - Με διπλή μάσκα και rapid test στα σούπερ μάρκετ οι ανεμβολίαστοι
Την θέση πως οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα πρέπει να διενεργούν rapid test πριν την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Την θέση πως οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα πρέπει να διενεργούν rapid test πριν την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, καθώς εκεί δεν γίνεται να εφαρμόζεται πιστά ο κανόνας για ένα άτομο ανά 8 τ.μ..

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ανέφερε πως η χρήση διπλής μάσκας στα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική, καθώς είναι μέρη που οι πολίτες επισκέπτονται κάθε εβδομάδα και δεν μπορεί να αποφευχθεί η παρουσία τους.

«Η μάσκα σώζει» τόνισε η κ. Παγώνη και επανέλαβε τη θέση της ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους.

Παράλληλα, η επικεφαλής των Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών - Πειραιώς εκτίμησε πως δεν χρειάζονται επιπλέον περιοριστικά μέτρα, καθώς αυτά έχουν προκαλέσει κούραση στον κόσμο και υπογράμμισε πως εάν εφαρμοστούν όσα ήδη ισχύουν «όλα θα πάνε μια χαρά». «Δεν θα πρέπει να ξαναγίνει συζήτηση περί lockdown ακόμη και για τους ανεμβολίαστους», τόνισε η κ. Παγώνη.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επισήμανε πως τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα με σχεδόν 600 άτομα στις ΜΕΘ, ενώ πολλοί θα είναι και οι θάνατοι από κορονοϊό, επισημαίνοντας την σημασία της τρίτης δόσης για την ασφαλή έξοδο από την κρίση,

«Η τρίτη δόση είναι αυτή που θα σώσει την ιστορία όλη» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη, απευθύνοντας έκκληση και στους πολίτες που δεν έχουν ακόμη κάνει την πρώτη.

Τέλος, η κ. Παγώνη απάντησε στον Παύλο Πολάκη που αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων, λέγοντας ότι μάλλον δεν έχει δει όλες τις μελέτες, διαφορετικά είναι άστοχη η παρατήρηση που έκανε.

«Δεν ισχύει, γιατί το εμβόλιο όχι μόνο είναι αποτελεσματικό, είναι πολύ αποτελεσματικό και για όλες τις μεταλλάξεις. Και ενημερώνω τον κ. Πολάκη και για τη Δέλτα plus», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider