Παναγιωτόπουλος για κορονοϊό: Πάντα να είναι στο τραπέζι το lockdown

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτόπουλος για κορονοϊό: Πάντα να είναι στο τραπέζι το lockdown
«Δεν είναι καθόλου καιρός για συνένωση τμημάτων στα σχολεία» καθώς είναι «σαν να πηγαίνουμε γυρεύοντας», ανέφερε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας.

Την άποψη πως ένα νέο lockdown στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό πρέπει πάντα να είναι στο τραπέζι ως ενδεχόμενο εξέφρασε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής, Τάκης Παναγιώτοπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ίδιος ανέφερε πως κανείς δεν θέλει lockdown, ούτε ο ίδιος το εισηγείτο, αλλά πρέπει να μην τίθενται με απόλυτο τρόπο ορισμένα πράγματα, καθώς ο απόλυτος λόγος «δεν θα γίνει ποτέ» είναι σα να λέει «τελειώσαμε».

Ζήτησε να εξεταστεί σοβαρά η μείωση της πληρότητας σε γήπεδα, θέατρα, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και κάθε χώρο που συγκεντρώνονται πάρα πολλοί άνθρωποι. Ο καθηγητής είπε επίσης ότι δεν μπορεί να μένει εκτός το ζήτημα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς παρά τις δυσκολίες, καθώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις αντιφάσεις που υπάρχουν.

Ο καθηγητής επεσήμανε τη σημασία της τήρησης μέτρων όπως μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συγχρωτισμού και από τους εμβολιασμένους πολίτες.

Κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη μεταφορά προσωπικού από κέντρα Υγείας και δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας στα νοσοκομεία, λέγοντας ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελεί ανάχωμα αλλά και εργαλείο για τον εμβολιασμό και αυτή τη στιγμή χρειάζεται όρθια.

Τόνισε επίσης ότι «δεν είναι καθόλου καιρός για συνένωση τμημάτων στα σχολεία» καθώς είναι «σα να πηγαίνουμε γυρεύοντας», σύμφωνα με το skai.gr.

Σχετικά με την πρόβλεψη του καθηγητή Τζανάκη πως θα νοσήσουν ένα εκατ. ανεμβολίαστοι πολίτες μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί ούτε να την επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να την απορρίψει. Πρόσθεσε ότι προφανώς τα νούμερα αυτά θα προκύπτουν εάν η πολιτεία δεν κάνει τίποτα για να ανακόψει την πορεία της πανδημίας, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει.

Με αφορμή το χάπι της εταιρίας Merc ο καθηγητής τόνισε ότι το μεγάλο όπλο είναι ο εμβολιασμός και πως το φάρμακο αποτελεί αναμφίβολα ένα πάρα πολύ σημαντικό όπλο στη φαρέτρα μας αλλά η μεγάλη λύση είναι ο εμβολιασμός. Εξήγησε ότι βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου είναι στο 50% ενώ η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού είναι 90% και άνω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΠΟΕΣΕ: Σε άτυπο lockdown μπαίνει και πάλι η εστίαση

gazzetta
gazzetta reader insider insider