Διεθνή
04-11-2021 | 23:54

Ιταλία: Να ενισχυθεί η εμβολιαστική εκστρατεία - «Υπάρχει πανδημία των μη εμβολιασμένων»

Newsroom
Μοιράσου το
Ιταλία: Να ενισχυθεί η εμβολιαστική εκστρατεία - «Υπάρχει πανδημία των μη εμβολιασμένων»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Ιταλός ειδικός επίτροπος για την χορήγηση των εμβολίων κατά του κορονοϊού, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, αναφέρθηκε σήμερα στην αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και, σε έναν βαθμό, στην Ιταλία.

«Τα όσα συμβαίνουν σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες με τη λεγόμενη "πανδημία των μην εμβολιασμένων" δείχνουν ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρυθμός χορήγησης της τρίτης δόσης», υπογράμμισε ο Φιλιουόλο, σε ειδική εγκύκλιο που έστειλε σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας.

«Παράλληλα, πρέπει να συνεχίσουμε να χορηγούμε και τις πρώτες δόσεις στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί», υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο.

Σύμφωνα με τον Ιταλό έκτακτο επίτροπο αρμόδιο για την διαδικασία εμβολιασμού, οι περιφέρειες και οι υγειονομικές τους δομές πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο και να καλέσουν για "αναμνηστική δόση" τις ευπαθείς ομάδες, τους γιατρούς, τους νοσοκόμους και τους πολίτες άνω των εξήντα ετών.

Ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, τέλος, ανέφερε ότι θεωρείται πιθανό τους ερχόμενους μήνες η εμβολιαστική εκστρατεία κατά της Covid 19 στην Ιταλία να επεκταθεί και σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία, προς παράταση της πράσινης κάρτας

MUST READ

Ιταλία: Ενισχυτική δόση με Pfizer ή Moderna για όσους είχαν κάνει το εμβόλιο της J&J