Ελλάδα
02-11-2021 | 20:38

Δημοσκόπηση: Στο 12% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι αρνητές του εμβολιασμού

Newsroom
Μοιράσου το
Δημοσκόπηση: Στο 12% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι αρνητές του εμβολιασμού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Διψήφια παραμένει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία βρίσκεται στις 12 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ. 

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το ΚΙΝΑΛ 8,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ 25 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,5%, άλλο κόμμα 7,5% και 9% οι αναποφάσιστοι.

Εικόνα
Pulse

Στο ερώτημα για το ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό το 41% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 30% απάντησε τον «κανέναν».

Από την άλλη, ερείσματα στην κοινή γνώμη εξακολουθούν να έχουν οι επιφυλάξεις για το εμβόλιο κατά του κορoνοΐου σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Σύμφωνα δε με την έρευνα, το 56% των πολιτών που δεν δέχονται να εμβολιαστούν απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθαρίζουν ότι τίποτε δεν πρόκειται να τους μεταπείσει. Πάντως, πάνω από επτά στους 10 πολίτες απαντούν ότι έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου.

Ειδικότερα, στην ερώτηση «έχετε κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου για τον κορoνοϊό… ή πότε θα τον κάνετε;» το 73% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση, το 15% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ, το 7% απαντά ότι δεν έχει κάνει και δε θα κάνει, ενώ το 5% ότι δεν έχει, αλλά θα κάνει αργά ή γρήγορα. 

Εικόνα
Pulse

Όσον αφορά την ερώτηση ποιος τρόπος θα μπορούσε να πείσει –ίσως- περισσότερο όσους δεν εμβολιάζονται να εμβολιαστούν, μόλις το 1% απαντά η επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας, 1% απαντά να το προτείνουν ιστοσελίδες ή μέσα που εμπιστεύονται, 8% να το προτείνουν άνθρωποι της θρησκείας που εμπιστεύονται, 5% περισσότερες διαβεβαιώσεις – μελέτες (αυθόρμητη απάντηση), 8% δηλώνει να είναι υποχρεωτικό στην εργασία τους, 6% «κάτι άλλο», ενώ το 56% των ερωτώμενων απαντά «τίποτα».

Παραμένει μεγάλη η ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Ερωτηθέντες πόσο τους ανησυχεί η στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα γενικότερα το 60% συνολικά (από 73% συνολικά στη δημοσκόπηση Σεπτεμβρίου) απαντά πολύ (34%) και αρκετά (26%), ένα 18% των πολιτών μέτρια (από 12%), ενώ το 14% συνολικά (από 7% στην προηγούμενη δημοσκόπηση)  λίγο (8%) και ελάχιστα έως καθόλου (6%). 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.