Διεθνή
01-11-2021 | 10:24

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κοντά στην επίτευξη συμβιβασμού για τη μείωση των τιμών στα φάρμακα συνταγογράφησης

Newsroom
Μοιράσου το
φάρμακα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι Δημοκρατικοί βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για τη μείωση των τιμών στα φάρμακα που συνταγογραφούνται, με το κόμμα να ελπίζει ότι η συμφωνία αυτή, θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο των κοινωνικών δαπανών του 1,75 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ακόμη και σήμερα Δευτέρα, σχολιάζει το POLITICO, επικαλούμενο πηγές που έχουν λάβει γνώση για την όλη προσπάθεια.

Στις σχετικές συζητήσεις εμπλέκεται μία Δημοκρατικών γερουσιαστών, συμπεριλαμβανομένης της Κίρστεν Σίνεμα από την Αριζόνα, μελών της ηγετικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, βουλευτών του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος, όπως επίσης και του Λευκού Οίκου.

Τα φάρμακα συνταγογράφησης δεν συμπεριλήφθηκαν στο σχέδιο της πρότασης της προηγούμενης εβδομάδας, με δεδομένες τις διαφωνίες μεταξύ μετριοπαθών Δημοκρατικών όπως η Σίνεμα, αλλά και Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου Φρανκ Παλόνε.

Στην περίπτωση, που οι μεταρρυθμίσεις στη συνταγογράφηση των φαρμάκων μείνουν εκτός του νομοσχεδίου του Μπάιντεν για τις κοινωνικές δαπάνες και το Kλίμα, αυτό θα αποτελεί μία μαζική απώλεια για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ της μείωσης των τιμών των φαρμάκων εδώ και αρκετά χρόνια.

«Αρκετή πρόοδος έχει σημειωθεί για μία συμβιβαστική συμφωνία για τα φάρμακα συνταγογράφησης, περιλαμβάνοντας σχετικές διαπραγματεύσεις» μεταξύ του προγράμματος Medicare και φαρμακευτικών εταιριών, σύμφωνα με πηγή που έχει λάβει γνώση της πορείας των συνομιλιών.

«Υπάρχει αισιοδοξία ότι κάτι μπορεί να προστεθεί πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων» στο πακέτο του Μπάιντεν.

Ο Παλόνε και οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές Κρις Μέρφι, Ελίζαμπεθ Γουόρεν, Μπέρνι Σάντερς, Έιμι Κλόμπουτσαρ και Μαρκ Κέλι συζήτησαν το αναφερόμενο ζήτημα, αργά την Πέμπτη. Οι συνομιλίες αυτές συνεχίστηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με αρκετές πηγές που έχουν άμεση γνώση των συζητήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.