Διεθνή
27-10-2021 | 15:45

Η Αφρικανική Ένωση ανέστειλε τη συμμετοχή του Σουδάν

Newsroom
Μοιράσου το
Η Αφρικανική Ένωση ανέστειλε τη συμμετοχή του Σουδάν
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Αφρικανική Ένωση ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε τη συμμετοχή του Σουδάν σε όλες τις δραστηριότητές της «μέχρι την αποτελεσματική αποκατάσταση της υπό την ηγεσία των πολιτικών Μεταβατικής Αρχής» που διαλύθηκε προχθές Δευτέρα έπειτα από ένα πραξικόπημα υπό την ηγεσία των στρατιωτικών.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση «καταδικάζει σθεναρά την κατάληψη της εξουσίας από τον σουδανικό στρατό (...) και τη διάλυση της Μεταβατικής Κυβέρνησης και απορρίπτει πλήρως την αντισυνταγματική αλλαγή της κυβέρνησης», χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη» και «αντίθετη με τις αξίες και τους δημοκρατικούς κανόνες της Αφρικανικής Ένωσης».

Η Αφρικανική Ένωση «εκφράζει την ικανοποίησή της για την απελευθέρωση του πρωθυπουργού» Αμπντάλα Χάμντοκ, που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας από τους στρατιωτικούς και αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Τρίτης, και «καλεί για την πλήρη και χωρίς όρους απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, περιλαμβανομένων των υπουργών και άλλων πολιτικών αξιωματούχων».

Ανακοινώνει επίσης ότι στέλνει «αποστολή στο Σουδάν για διάλογο με όλες τις πλευρές προκειμένου να εξευρεθεί μια συναινετική λύση στο παρόν πολιτικό αδιέξοδο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σουδάν: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις, επεκτείνεται το κίνημα πολιτικής ανυπακοής κατά του πραξικοπήματος

Πραξικόπημα στο Σουδάν: «Ανησυχία» Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

MUST READ

Στρατιωτικό πραξικόπημα στο Σουδάν: Υπό κράτηση πρωθυπουργός και υπουργοί