Επανέρχεται η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στη Ρουμανία λόγω του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επανέρχεται η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στη Ρουμανία λόγω του κορονοϊού
Τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν από τις 9 το βράδυ, ξεκινώντας από τη Δευτέρα και τουλάχιστον για 30 μέρες, σύμφωνα με την απόφαση της ρουμανικής κυβέρνησης.

Στην επαναφορά απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας λόγω της έξαρσης του κορονοϊού προχωρά η Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ραέντ Αραφάτ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «βρεθήκαμε σε αυτή την καταστροφική θέση γιατί ενώ έχουμε στη διάθεση μας το εμβόλιο, η πλεινότητα των πολιτών δεν το κάνει. Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να αποτραπεί».

Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων, από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, θα ισχύει και πάλι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί με εξαίρεση σημαντικούς λόγους, όπως θέματα υγείας.

Ακόμα, τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν στις 9 το βράδυ. Επιπλέον, η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους καθίσταται και πάλι υποχρεωτική ενώ γάμοι και παρόμοιες εκδηλώσεις απαγορεύονται.

Μόνο οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν περάσει κορονοϊό θα μπορούν να μεταβαίνουν σε εμπορικά καταστήματα της χώρας.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ για τουλάχιστον 1 μήνα και μετά από την πάροδο των 4 εβδομάδων η κυβέρνηση της χώρας θα επανεξετάσει την απόφαση της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρουμανία: Νέο ρεκόρ νεκρών από τον κορονοϊό - 1 θάνατος κάθε 5 λεπτά μέσα στον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider