Μπροστά στο 4ο κύμα πανδημίας το Βέλγιο - «Άλμα» στα κρούσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπροστά στο 4ο κύμα πανδημίας το Βέλγιο - «Άλμα» στα κρούσματα
Ο αριθμός των ατόμων με κορονοϊό στα νοσοκομεία του Βελγίου ξεπέρασε τις 1.000 εισαγωγές για πρώτη φορά από τον Ιούνιο.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020 διαμορφώθηκαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στο Βέλγιο για το τελευταίο 24ωρο, με την ευρωπαϊκή χώρα να διανύει το τέταρτο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως μετέδωσε το Reuters, την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 6.500 νέα κρούσματα, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Νοεμβρίου του 2020, διάστημα στο οποίο η κυβέρνηση της χώρας είχε λάβει την απόφαση για το δεύτερο lockdodown στο Βέλγιο.

Σε επίπεδο εβδομάδας, τα κρούσματα φτάνουν τα 3.600, αυξημένα κατά 60% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των ατόμων με κορονοϊό στα νοσοκομεία του Βελγίου ξεπέρασε τις 1.000 εισαγωγές για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, αυξημένος κατά 53% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Βέλγος επίτροπος για τον κορονοϊού Πέντρο Φαλκόν είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα εμβόλια είναι σε θέση να αποτρέψουν το 70% των μολύνσεων και το 90% των εισαγωγών στα νοσοκομεία, και ότι η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι.

Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία ξεπέρασε τους 1.000 για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, και σχεδόν 100 νέοι ασθενείς εισάγονται ανά ημέρα, σύμφωνα με το Sciensano, μια αύξηση 53% από την προηγούμενη εβδομάδα.

«Ο αντίκτυπος στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στους θανάτους είναι πολύ πιο περιορισμένος σε σχέση με τα δύο πρώτα κύματα λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού», ανέφερε ο ιολόγος και εκπρόσωπος του Sciensano Στίβεν Βαν Γκουχτ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Επιδείνωση της πανδημίας στην Ευρώπη – Πότε θα ξεκαθαρίσει η εικόνα στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider