ΠΟΣΔΕΠ: Έντονη ανησυχία για μη τήρηση μέτρων υγειονομικής ασφάλειας στα ΑΕΙ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΣΔΕΠ: Έντονη ανησυχία για μη τήρηση μέτρων υγειονομικής ασφάλειας στα ΑΕΙ
Η ΠΟΣΔΕΠ κάνει λόγο για «πλημμελείς έλεγχους, αίθουσες υπερπλήρεις, ανεπαρκή καθαρισμό και αερισμό, συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καμία ιχνηλάτηση κρουσμάτων».

Την «έντονη ανησυχία» της εκφράζει σε επιστολή της προς τους υπουργούς Παιδείας, Ν. Κεραμέως και Υγείας, Θ. Πλεύρη, η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού), τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη των πανεπιστημίων, καθώς όπως αναφέρει «διαπιστώνουμε καθημερινά ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται οι όροι υγειονομικής ασφάλειας ούτε και οι όροι της ΚΥΑ».

Η ΠΟΣΔΕΠ κάνει λόγο για «πλημμελείς έλεγχους, αίθουσες υπερπλήρεις, ανεπαρκή καθαρισμό και αερισμό, συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καμία ιχνηλάτηση κρουσμάτων», που αποτελούν συνθήκες οι οποίες «αυξάνουν τον επιδημιολογικό κίνδυνο στην πανεπιστημιακή κοινότητα».

Ζητά, μεταξύ άλλων, να αυξηθεί η υγειονομική επιτήρηση με ιχνηλάτηση και πρόσθετα τεστ, τόσο σε εμβολιασμένους όσο και μη εμβολιασμένους και «να παρασχεθεί ρητά η δυνατότητα κατ' εξαίρεση χρήσης μεθόδων εξ αποστάσεως διδασκαλίας, όταν δικαιολογείται από τις συνθήκες που επικρατούν ή για την προστασία της υγείας ευάλωτων προσώπων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider