Νέος σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη
σεισμός
Η δόνηση, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχε εστιακό βάθος μόλις πέντε χιλιομέτρων.

Νέα σεισμική δόνηση καταγράφηκε στην Κρήτη το απόγευμα της Παρασκευής μεγέθους 3,9 βαθμών Ρίχτερ, στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται μετά τα 5,8 Ρίχτερ της περασμένης Δευτέρας που άφησαν πίσω τους έναν νεκρό και τεράστιες ζημιές. Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής και συγκεκριμένα στις 18:34 σημειώθηκε νέος σεισμός, μεγέθους 3,9 βαθμών.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου.

Eδαφική παραμόρφωση 14 εκ. από το σεισμό της Δευτέρας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας geObservatory του Κέντρου Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η εδαφική παραμόρφωση στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το επίκεντρο του σεισμού -με βάση τη δορυφορική συμβολομετρική απεικόνιση του πεδίου- εκτιμάται αρχικά σε 14 εκατοστά στην κατεύθυνση του δορυφόρου. Νέοι υπολογισμοί θα πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες προς επιβεβαίωση των μετρήσεων του πεδίου της παραμόρφωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σεισμός - Κρήτη: Εν αναμονή των κοντέινερ - Το 80% των σπιτιών ακατάλληλα

Eδαφική παραμόρφωση 14 εκ. από το σεισμό της Κρήτης

gazzetta
gazzetta reader insider insider