Κοκκινόπουλος στο Gazzetta For Her: «Ο Διαφωτισμός δεν υπήρξε στην Ελλάδα. Δεν μας ενδιαφέρει τι θα γίνει έξω από το σπίτι μας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοκκινόπουλος στο Gazzetta For Her: «Ο Διαφωτισμός δεν υπήρξε στην Ελλάδα. Δεν μας ενδιαφέρει τι θα γίνει έξω από το σπίτι μας»
Ο σκηνοθέτης που μύησε στους τηλεθεατές στο «ελληνικό θρίλερ», αναπαριστώντας κατά κύριο λόγο αληθινές ιστορίες, μιλά στο Gazzetta For Her για το φαινόμενο και τις ρίζες της γυναικοκτονίας.

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος, βασισμένος σε νοσηρές καταστάσεις, τοξικούς ανθρώπους, δολοφόνους, γυναικοκτόνους, άντλησε από την ελληνική πραγματικότητα όσα μόνο ως μυθοπλασία θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Οι ανατριχιαστικές ιστορίες στην «Ανατομία ενός εγκλήματος», στον «Κόκκινο Κύκλο», την «10η εντολή» και το «Ου Φονεύσεις» είχαν ως κοινό παρονομαστή όσα η κοινωνία ή η ελληνική φυλή όπως προτιμά να λέει ο ίδιος, κρύβει κάτω από το χαλί. Όσα ο Έλληνας προτιμά να πετάξει έξω από το παράθυρο για να μη βρίσκονται εντός του σπιτιού του.

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος, σε μια αφοπλιστική συνέντευξη για το Gazzetta For Her χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως το Ιράν της Ευρώπης όπου οι γυναίκες έχουν πάρει θέση «κτήματος» κάτι που διαιωνίζεται από την πατριαρχία.

«Παλιά οι γυναίκες δεν μιλούσαν και υφίσταντο το ξύλο και την καταπίεση. Τώρα τολμάνε και υφίστανται το θάνατο»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider