ΠΕΝΕΝ: Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα πρόστιμα των ναυτιλιακών εταιρειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΕΝΕΝ: Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα πρόστιμα των ναυτιλιακών εταιρειών
Ζητούμε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες να μας παράσχουν ή να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία», αναφέρει η ΠΕΝΕΝ.

Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα πρόστιμα των ναυτιλιακών εταιρειών για παραβάσεις των ναυτεργατικών δικαιωμάτων ζητά από το υπουργείο Ναυτιλίας, με σημερινή ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

«Το διάστημα των τελευταίων ετών (2017-2021) έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες έλεγχοι για τα εργασιακά - ναυτεργατικά προβλήματα που συνδέονται με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) αλλά και ευρύτερα της ναυτικής νομοθεσίας και έχουν διαπιστωθεί σε πολλές δεκάδες πλοία παραβιάσεις, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες στα σχετικά πορίσματα. Ζητούμε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες να μας παράσχουν ή να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία», αναφέρει η ΠΕΝΕΝ.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα πόσα είναι τα πλοία στα οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι, σε πόσα από αυτά ανά έτος καταγράφηκαν στα σχετικά πορίσματα παραβάσεις, ποιες ναυτιλιακές εταιρείες αφορούσαν, ποια ήταν τα συγκεκριμένα πλοία, ποιους τομείς αφορούσαν οι παραβάσεις κατά πλοίο, ποια ήταν τα επιβληθέντα πρόστιμα και πόσα από αυτά την ίδια χρονική περίοδο έχουν εισπραχθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider