Περιφέρεια Αττικής και Τροχαία: Κλιμάκια ελέγχνων για την ασφάλεια των σχολικών λεωφορείων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιφέρεια Αττικής και Τροχαία: Κλιμάκια ελέγχνων για την ασφάλεια των σχολικών λεωφορείων
Τροχαία περιπολικό
Οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία, minibus και τουριστικά λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν μαθητές επικεντρώνονται σε  υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας και φθορές ελαστικών.

Με βασική προτεραιότητα την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών μικτά κλιμάκια της διεύθυνσης μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής και της Τροχαίας διενεργούν ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία και οχήματα μεταφοράς των παιδιών.

Όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κατά την παρακολούθηση των ελέγχων και την ενημέρωσή του, από τον αστυνομικό διευθυντή της Τροχαίας Αθηνών Σ. Λιάσκο, οι προληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν απροειδοποίητα όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους καθώς επέφεραν σημαντική μείωση των παραβάσεων. Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την Τροχαία για τη συνεργασία στην προσπάθεια της Περιφέρειας τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, με φθαρμένα ελαστικά, υπεράριθμα παιδιά κ.λπ.

Οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία, minibus και τουριστικά λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν μαθητές επικεντρώνονται σε υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας, φθορές ελαστικών, ενώ ζητούνται και τα σχετικά πιστοποιητικά για τη σύννομη ανάθεση μετακίνησης παιδιών σε ιδιωτικά σχολεία. Έμφαση δίδεται και στα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία παιδιών και συνοδών από τον κορονοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider