ΗΠΑ: Χρειάζονται ισχυρά δεδομένα ασφάλειας πριν επιτραπεί ο εμβολιασμός παιδιών κατά του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Χρειάζονται ισχυρά δεδομένα ασφάλειας πριν επιτραπεί ο εμβολιασμός παιδιών κατά του κορονοϊού
Ο FDA αναμένεται σύντομα να ολοκληρώσει τις έρευνες για τη χρήση των εμβολίων κατά του κορονοϊού σε παιδιά, μετά από μια περίοδο 2 μηνών ελέγχου.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως χρειάζονται ισχυρά δεδομένα ασφαλείας από τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων κατά του κορονοϊού προτού επιτραπεί η χρήση των σκευασμάτων σε παιδιά.

Σε δήλωση του, η επικεφαλής του FDA, Τζάνετ Γούντκοκ, ανέφερε «τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες. Τα θέματα που μπορούν να υπάρξουν από τις δοκιμές των εμβολίων σε μικρές ηλικίες μπορούν να δείξουν εάν υπάρχει ανάγκη για διαφορετικό αριθμό δόσεων ή διαφορετικά ισχύ της φόρμουλας μεταξύ των εμβολίων που χρειάζονται τα παιδιά».

Σημειώνεται πως ο FDA αναμένεται σύντομα να ολοκληρώσει τις έρευνες για τη χρήση των εμβολίων κατά του κορονοϊού σε παιδιά, μετά από μια περίοδο 2 μηνών ελέγχου.

Την ίδια στιγμή, εταιρείες εμβολίων, όπως η Pfizer και η BioNTech δηλώνουν πως είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην παραγωγή εμβολίων κατά της νόσου για τα παιδιά από 5-11 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η BioNTech ετοιμάζει εμβόλια κατά του κορονοϊού για παιδιά 5-11 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider