ΚΚΕ: Στα Χανιά την Πέμπτη η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη - Η διαδικασία του λαϊκού προσκηνύματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΚΚΕ: Στα Χανιά την Πέμπτη η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη - Η διαδικασία του λαϊκού προσκηνύματος
Το ΚΚΕ δίνει διευκρινίσεις για τις ώρες και τις ημέρες που η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Επιβεβαίωσε οριστικά το ΚΚΕ ότι η ταφή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει στο Γαλατά Χανίων την Πέμπτη σύμφωνα με την επιιθυμία του. «Δε θα αψηφήσω την επιθυμία του να ταφεί στην Κρήτη. Δε χρειάζονται συμβολαιογράφοι και Πρωτοδικεία» είχε δηλώσει ο γιος του Γιώργος.

Το ΚΚΕ δίνει διευκρινίσεις για τις ώρες και τις ημέρες που η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ «σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 15.00 και θα ολοκληρωθεί στις 19.00. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 έως τις 19.00 το απόγευμα και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 14.00. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία».

H ανακοίνωση του ΚΚΕ για την κηδεία

Σχετικά με το λαϊκό προσκύνημα, την τελετή αποχαιρετισμού και την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ γίνονται γνωστά τα εξής:

Σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

«Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής»

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Οκτωβρίου 2020 ο Μίκης Θεοδωράκης έστειλε προσωπική επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Κομουνιστικού Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε αυτή ανέφερε ότι πέρασε τα ωραιότερα χρόνια της ζωής του κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ.

«Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής.

Να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider