Ειδήσεις | Ελλάδα
02-09-2021 | 17:50

Πλεύρης: Όσοι υγειονομικοί εμβολιαστούν θα επιστρέψουν στην εργασία τους

Newsroom
Μοιράσου το
Πλεύρης: Όσοι υγειονομικοί εμβολιαστούν θα επιστρέψουν στην εργασία τους
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τροπολογία η οποία προβλέπει πως όσοι υγειονομικοί κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου θα επιστρέψουν στην εργασία τους κατέθεσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως όσοι δεν εμβολιαστούν θα παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας για όσο χρειαστεί, ενώ τόνισε πως η κατάθεση της παραπάνω τροπολογίας αποδεικνύει το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία τιμωρητική διάθεση απέναντι στους υγειονομικούς.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη:

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του προσωπικού του ΕΣΥ θεσπίστηκε προκειμένου να συμβάλλει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών, όχι μόνο έχει εμβολιαστεί, αλλά έχει δώσει μάχη για τον εμβολιασμό των πολιτών. Ο νόμος εφαρμόζεται για τους λίγους ανεμβολίαστους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που προστρέχουν στο σύστημα υγείας. Η εφαρμογή του γίνεται με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Και στην εφαρμογή αυτή δεν θα υπάρξει παρέκκλιση. Όποιος δεν εμβολιαστεί θα παραμείνει σε καθεστώς αναστολής για όσο χρειαστεί.

Δεδομένου, όμως, ότι δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.