Ειδήσεις | Διεθνή
27-08-2021 | 14:19

Κορονοϊός: Αυξάνονται ξανά οι εισαγωγές σε ΜΕΘ στη Σικελία

Newsroom
Μοιράσου το
Κορονοϊός: Αυξάνονται ξανά οι εισαγωγές σε ΜΕΘ στη Σικελία - Νέα μέτρα επί τάπητος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι ιταλικές υγειονομικές αρχές αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα το απόγευμα τη μετατροπή του νησιού της Σικελίας σε «κίτρινη ζώνη», λόγω της αύξησης των εισαγωγών στους θαλάμους και στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της.

Η απόφαση αναμένεται να ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα και οφείλεται στο ότι στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς με κορονοϊό ξεπέρασαν το 15% του συνόλου και στις μονάδες εντατικής θεραπείας το 10%.

Η περιοχή αυτή της Ιταλίας είναι «ουραγός» σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς: έως τώρα, μόνο το 60% των κατοίκων έχει εξασφαλίσει την ασπίδα προστασίας των σκευασμάτων κατά του covid 19. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος των εμβολιασμένων σε όλη την χώρα αγγίζει το 68% των κατοίκων άνω των 12 ετών.

Όλη η υπόλοιπη Ιταλία προς το παρόν παραμένει λευκή ζώνη. Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές που μετατρέπονται σε κίτρινη ζώνη, οι κάτοικοι πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα και στους ανοικτούς χώρους, ενώ οι συνδαιτυμόνες δεν μπορούν να ξεπερνούν τους τέσσερις σε κάθε τραπέζι των εστιατορίων.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει έντονη ανησυχία για το ότι η αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Σικελίας είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Στην Καλαβρία και στη Σαρδηνία, τέλος, παρατηρείται αύξηση της πληρότητας των νοσοκομείων, η οποία εκτιμάται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε λήψη περιοριστικών μέτρων μέσα σε μία εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.