Αναστέλλονται οι άδειες των υγειονομικών από την 1η Σεπτεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναστέλλονται οι άδειες των υγειονομικών από την 1η Σεπτεμβρίου
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η απόφαση αναστολής αφορά όλες τις ι κανονικές άδειες των εργαζομένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με σκοπό την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες έχουμε μπει στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, αναστέλλονται από 1η Σεπτεμβρίου, όλες οι κανονικές άδειες των εργαζομένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το πρώτο 15μερο Σεπτεμβρίου θεωρείται κρίσιμο για την διαχείριση της πανδημίας, καθώς επιστρέφουν οι πολίτες από τις διακοπές τους και ανοίγουν οι δραστηριότητες στην κοινωνία.

Όπως έχει αναφερθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανά πάσα στιγμή το σύστημα υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες και όχι μόνο εκείνους που πάσχουν από covid-19.

Υπενθυμίζεται πως για το ζήτημα της αναστολής των αδειών είχε μιλήσει νωρίτερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, λέγοντας πως «είμαστε έτοιμοι και όταν πήραμε αυτή την απόφαση είχαμε υπόψη τι πρόκειται να συμβεί.

Ο νόμος τα προβλέπει. Θα γίνει και ανακατανομή δυνάμεων μέσα στις κλινικές και τα νοσοκομεία. Σε κάθε περίπτωση το σύστημα Υγείας πρέπει να εξυπηρετήσει όλους τους συμπολίτες μας και όχι μόνο εκείνους που πάσχουν από covid».

Ακόμα, σε ερώτηση για ενδεχόμενες ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, ο κ. Κονταζάμανης είπε πως «μην βλέπουμε τον συνολικό αριθμό. Πρέπει να το δούμε σε επίπεδο τομέα και επίπεδο νοσοκομείου. Υπάρχουν προβλήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουμε. Θα γίνουν και προσλήψεις. Το προβλέπει ο νόμος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πέτσας: Ανοικτό ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας εμβολιασμών αν επιδεινωθούν υγειονομικά δεδομένα

gazzetta
gazzetta reader insider insider