Πυρκαγιές: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης -Νέα πυρκαγιά στα Βίλια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιές: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης -Νέα πυρκαγιά στα Βίλια
Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16 Αυγούστου 2021 σε δασική έκταση στα Βίλια συνεχίζουν να επιχειρούν 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές στην Ελλάδα. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ενοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Νέα πυρκαγιά στα Βίλια

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε, το πρωί της Δευτέρας στα Βίλια Αττικής, αυτή τη φορά στην περιοχή Κάζα, που βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ.

Στην ευρύτερη δασική έκταση στα Βίλια συνεχίζουν να επιχειρούν 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία. Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πυρκαγιά στην Κάρυστο

Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Φυγιά Καρύστου Ευβοίας.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Σημειώνεται ότι συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.

Νωρίτερα, μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι και στους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιά στην Κάρυστο Ευβοίας: Νέες αναζωπυρώσεις – Εκκενώθηκε το Μαρμάρι - Απαγόρευση δρομολογίων

Κοντά στα 100.000 καμένα στρέμματα από τις πυρκαγιές στα Βίλια και στην Κερατέα

gazzetta
gazzetta reader insider insider