Πυρκαγιά στην Κάρυστο Ευβοίας: Νέες αναζωπυρώσεις – Εκκενώθηκε το Μαρμάρι - Απαγόρευση δρομολογίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιά στην Κάρυστο Ευβοίας: Νέες αναζωπυρώσεις – Εκκενώθηκε το Μαρμάρι - Απαγόρευση δρομολογίων
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι. 

Νέες αναζωπυρώσεις παρουσιάζει η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή Φυγιά Καρύστου Ευβοίας, η οποία είχε οριοθετηθεί νωρίτερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Εθελοντές και πυροσβέστες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να μην ξεφύγουν οι αναζωπυρώσεις στην Κάρυστο, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Δήμαρχος Καρύστου: Είναι παράξενο γιατί πρόκειται για τη δεύτερη φωτιά στο 24ωρο.

Οι αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων είναι αυτό που ανησυχεί στην περιοχή με τον Δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο να σχολιάζει νωρίτερα στην ΕΡΤ: «Αυτή τη στιγμή επιχειρούν οι δυνάμεις σε σημεία όπου υπάρχουν φόβοι αναζωπύρωσης καθώς πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ» είπε. Σημείωσε δε πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, ενώ και ηλεκτροδότηση που έχει διακοπεί προληπτικά στους τρεις οικισμούς, επανήλθε ωστόσο υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο. Οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στο Μαρμάρι και από τη Ραφήνα ξεκίνησαν και πάλι να επιβιβάζονται στα πλοία είπε.

Σε σχέση με το πώς ξεκίνησε η φωτιά δεν έκρυψε την ανησυχία του. «Είναι παράξενο γιατί πρόκειται για τη δεύτερη φωτιά στο 24ωρο. Και χθες είχαμε περίπου την ίδια ώρα φωτιά στο Μετόχι Καρύστου. Αυτό μας δημιουργεί ανησυχία» είπε.

Νωρίτερα, μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι και στους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Σημειώνεται ότι συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.

Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη

«Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Έχουν σβήσει όλες οι εστίες η κυκλοφορία των οχημάτων σταδιακά θα αποκαθίσταται» δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Καρύστου Ιωάννης Γκεμίσης. 100% να επιστρέψουν στους οικισμούς οι κάτοικοι, είναι ασφαλείς διαβεβαίωσε.

Τα μέτωπα στους οικισμούς έχουν αρχίσει να γίνονται πιο διαχειρίσιμα, διευκρίνισε μέσω του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός. Έχουν υποστεί ζημιές σπίτια, αλλά δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς διευκρίνισε ο κ. Σπανός.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ανέφερε: «φαίνεται ότι ηρεμούν τα πράγματα επιχειρούν και εναέρια μέσα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη φωτιά. Επίγειες δυνάμεις με κίνδυνο της ζωής του κατάφεραν να σώσουν αρκετά σπίτια στον συνεταιρισμόι των Ιατρών. Σίγουρα υπάρχουν ζημιές, υπάρχουν κυρίως στον οικισμό των Ιατρών». Πρόσθεσε, ότι προς το Μαρμάρι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. «Προβληματιζόμαστε γιατί είχαμε πάλι φωτιά χθες την ίδια ώρα περίπου» σχολίασε δε ο κ. Ραβιόλος.

Απαγόρευση δρομολογίων

Την απαγόρευση των δρομολογίων από το λιμάνι της Ραφήνας προς το Μαρμάρι της Εύβοιας λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην Κάρυστο, αποφάσισε για λόγους ασφαλείας το αρχηγείο του λιμενικού.

Μέχρι στιγμής από την Εύβοια απομακρύνθηκαν συνολικά 150 άτομα τόσο λόγω της φωτιάς, αλλά και άτομα που είχαν προγραμματισμένο δρομολόγιο για το πρωί της Δευτέρας.

Σε άμεση ετοιμότητα αν παραστεί ανάγκη για να απομακρυνθούν πολίτες, βρίσκονται ιδιωτικό σκάφος, σκάφη του λιμενικού, ενώ σε επιφυλακή για να συνδράμουν βρίσκονται και στελέχη του λιμενικού.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και το SKAI

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε ύφεση η φωτιά στα Βίλια Αττικής – Κάηκαν σπίτια

Πυροσβεστική: 34 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Η εικόνα της φωτιάς στα Βίλια

gazzetta
gazzetta reader insider insider