Οι Ταλιμπάν ξεκινούν συναντήσεις με τοπικούς αξιωματούχους του Αφγανιστάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Ταλιμπάν ξεκινούν συναντήσεις με τοπικούς αξιωματούχους του Αφγανιστάν
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν επανάλαβε πως η ισλαμική οργάνωση δεν κρατά κανέναν ξένο υπήκοο στη χώρα ενάντια στη θέληση του.

Σειρά συναντήσεων με τοπικούς κυβερνήτες και ηγέτες πάνω από 20 εκ των 34 περιφερειών του Αφγανιστάν θα ξεκινήσει η ηγεσία των Ταλιμπάν μέσα στις επόμενες μέρες, με στόχο τη συνεργασία μαζί τους, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ισλαμικής οργάνωσης στο Reuters.

Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση των Ταλιμπάν για το ότι κανένας πολίτης ξένης χώρας δεν κρατείται παρά τη θέληση του στο Αφγανιστάν. «Δεν πιέζουμε κανένα να μας ακολουθήσει ή να δηλώσει πίστη σε εμάς, έχουν το δικαίωμα να φύγουν από το Αφγανιστάν εάν το επιθυμούν» ανέφερε ο εκπρόσωπος υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις σκηνές χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες άτομα προσπαθούν να μπουν σε αεροπλάνα και να απομακρυνθούν από τη χώρα, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε « ζητάμε από τις ξένες δυνάμεις να έχουν καθαρή θέση για το θέμα. «Η Αμερική, με όλη τη δύναμή της και τους εξοπλισμούς της (…) απέτυχε να αποκαταστήσει την τάξη στο αεροδρόμιο. Η διαχείριση του χάους έως από το αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι ένα μια πολύ σύνθετη κατάσταση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αφγανιστάν: Για 7 νεκρούς στο αεροδρόμιο της Καμπούλ κάνουν λόγο οι Βρετανοί

Αφγανιστάν: Αναφορές για ανακατάληψη περιοχών από πολιτοφύλακες - Μάχες με τους Ταλιμπάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider