Reuters: Ενδείξεις για οργανωμένο σχέδιο πίσω από την επίθεση του Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Ενδείξεις για οργανωμένο σχέδιο πίσω από την επίθεση του Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο
Στοιχεία που δείχνουν ότι η επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ ήταν αποτέλεσμα ενός οργανωμένου σχεδίου για την ανατροπή των προεδρικών εκλογών βρήκε το FBI, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τέσσερις νυν και πρώην αξιωματούχους της επιβολής του νόμου.

Στοιχεία που δείχνουν ότι η επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ ήταν αποτέλεσμα ενός οργανωμένου σχεδίου για την ανατροπή των προεδρικών εκλογών βρήκε το FBI, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τέσσερις νυν και πρώην αξιωματούχους της επιβολής του νόμου.

Αν και οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν συλλάβει περισσότερους από 570 φερόμενους ως συμμετέχοντες, το FBI πιστεύει ότι η βία δεν συντονίστηκε κεντρικά από ακροδεξιές ομάδες ή γνωστούς υποστηρικτές του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τις πηγές.

«Το 95% της επίθεσης ήταν μεμονωμένα περιστατικά», δήλωσε πρώην ανώτερος αξιωματούχος της επιβολής του νόμου με γνώση των ερευνών. «Έπειτα έχεις ένα 5%, ίσως, από αυτές τις στρατιωτικές ομάδες που ήταν πιο οργανωμένες. Αλλά δεν υπήρχε μεγάλο σχέδιο με τον Ρότζερ Στόουν και τον Άλεξ Τζόουνς και όλους αυτούς τους ανθρώπους, να εισβάλουν στο Καπιτώλιο και να κρατήσουν ομήρους».

Οι ερευνητές του FBI διαπίστωσαν ότι πυρήνες των διαδηλωτών, συμπεριλαμβανομένων οπαδών των ακροδεξιών ομάδων Oath Keepers και Proud Boy, είχαν σχέδιο να εισβάλουν στο Καπιτώλιο. Αλλά δεν βρήκαν αποδείξεις ότι οι ομάδες αυτές είχαν καταστρώσει σοβαρό σχέδιο για το τι θα έκαναν όταν θα κατάφερναν να μπουν, σημείωσαν οι πηγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider