Ελλάδα
19-08-2021 | 14:54

Λέκκας για Βίλια: Οι άνεμοι στέλνουν την πυρκαγιά στο παρθένο δάσος

Newsroom
Μοιράσου το
Λέκκας για Βίλια: Οι άνεμοι στέλνουν την πυρκαγιά στο παρθένο δάσος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα λόγω της αλλαγής κατεύθυνσης του αέρα τόνισε, μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που καίει στα Βίλια τις τελευταίες ημέρες.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τις επόμενες 2-3 μέρες η περιοχή θα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και επεσήμανε πως μια τεράστια περιοχή έχει καταστραφεί σε ένα κομβικό σημείο της Αττικής. 

«Όλες αυτές τις ημέρες παρατηρείται ένα αέναο παιχνίδι μεταξύ φωτιάς, αέρα, μορφολογίας εδάφους, δάσους και καύσιμης ύλης και γι αυτό αποτυγχάνουν και όλα τα προγνωστικά μοντέλα των ερευνητικών φορέων σχετικά με την εξέλιξη της φωτιάς».

 

Όπως εξήγησε πως βόρειοι άνεμοι 5 μποφόρ δεν βοηθάνε την εξάπλωση της πυρκαγιάς προς τα Βόρεια, δηλαδή προς τα καμένα, αλλά προς τα νότια που υπάρχει παρθένο δάσος που γεωγραφικά βρίσκεται Βόρεια των Μεγάρων. 

«Είμαστε σε μια κομβική στιγμή που ανάλογα με την πορεία του αέρα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των επιχειρούντων μένει να δούμε το αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σημείωσε πως η πυρκαγιά προελαύνει σε πολυάριθμα κομμάτια, ίσως  πάνω από 20 τμήματα και ότι είναι σε φάση εξέλιξης.

Σχετικά με την προσβασιμότητα του σημείου για την κατάσβεση πρόσθεσε πως είναι δύσκολο οι επίγειες δυνάμεις να εισχωρήσουν μέσα στο παρθένο δάσος και ότι όλες οι προσπάθειες γίνονται κυρίως από τα εναέρια μέσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βίλια: Στο όρος Πατέρας, προς το Πεδίο Βολής Μεγάρων, το μεγάλο μέτωπο - Δεν κινδυνεύουν οικισμοί

Κολοβέντζος - Μάνδρα Αττικής: Ολοκληρωμένο έργο υδροδότησης είναι εκτός λειτουργίας εν ώρα πυρκαγιάς