Ελλάδα
18-08-2021 | 17:29

Χανιά: Υποδομές για άτομα με κινητικές δυσκολίες σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Πλατανιά

Newsroom
Μοιράσου το
Χανιά: Υποδομές για άτομα με κινητικές δυσκολίες σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Πλατανιά
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Προσβάσιμες για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες είναι πλέον τέσσερις παραλίες του Δήμου Πλατανιά καθώς σε αυτές ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες υποδομές.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, οι παραλίες στις θέσεις «Πλατανιάς - MINOA PALACE», «Πύργος Ψηλονέρου - ASTERION HOTEL», «Μάλεμε - TΑΒΕΡΝΕΣ» και «Κολυμβάρι - ΜΝΗΜΕΙΟ» διαθέτουν πλέον ολοκληρωμένες υποδομές προσβασιμότητας ΑμεΑ στη θάλασσα που περιλαμβάνουν τα εξής: Χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμΕΑ, αποδυτήρια, ντουζ και χώρους σκίασης για ΑμΕΑ, δυνατότητα πρόσβασης στα WC για ΑμΕΑ των παρακείμενων στις υποδομές επιχειρήσεων.

Επίσης περιλαμβάνουν: Τον αυτοκινούμενο μηχανισμό SeaAccess που μεταφέρει με ασφάλεια και άνεση τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα από την ακτή στη θάλασσα και αντίστροφα, αλλά και διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών, όπου απαιτείται, για τη διευκόλυνση της κίνησης των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των χρηστών, ο μηχανισμός SeaAccess μπορεί να χρησιμοποιείται από τους ενδιαφερόμενους μόνο τις ημέρες που ο κυματισμός της θάλασσας το επιτρέπει, δηλαδή όταν ο παρακείμενος των υποδομών, ναυαγοσωστικός πύργος έχει υψωμένη την πράσινη σημαία και τις ώρες που οι προσβάσιμες στα ΑμεΑ παραλίες διαθέτουν ναυαγοσωστική κάλυψη, δηλαδή από τις 10:00 έως τις 18:00.

Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες των υποδομών, μπορούν να λαμβάνουν το τηλεχειριστήριο του μηχανισμού SeaAccess από το ναυαγοσώστη που εποπτεύει την αντίστοιχη παραλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.