Γνωστός επιδημιολόγος: Η πανδημία δεν βρίσκεται επουδενί κοντά στο τέλος της -Ίσως ο πιο μεταδοτικός ιός στην ιστορία η μετάλλαξη Δέλτα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γνωστός επιδημιολόγος: Η πανδημία δεν βρίσκεται επουδενί κοντά στο τέλος της -Ίσως ο πιο μεταδοτικός ιός στην ιστορία η μετάλλαξη Δέλτα
Τα καλά νέα είναι ότι τα εμβόλια -ιδιαίτερα αυτά που χρησιμοποιούν τεχνολογία RNA αλλά και αυτό της Johnson & Johnson- ανθίστανται απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα δήλωσε ο Δρ. Larry Brilliant.

Η πανδημία δεν πλησιάζει σύντομα στο τέλος της -δεδομένου ότι μόλις ένα μικρό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, δήλωσε γνωστός επιδημιολόγος στο CNBC.

Ο Δρ. Larry Brilliant, επιδημιολόγος που ανήκε στην ομάδα του ΠΟΥ που βοήθησε στην εξάλειψη της ευλογιάς, εξήγησε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι «ίσως ο πιο μεταδοτικός ιός» στην ιστορία.

Τους τελευταίους μήνες, οι ΗΠΑ, η Ινδία και η Κίνα, καθώς και άλλες χώρες στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία βρίσκονται αντιμέτωπες με την έντονα μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα του ιού.

Ο ΠΟΥ κήρυξε την covid-19 πανδημία τον περασμένο Μάρτιο μετά την εξάπλωση της ασθένειας, που πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα το 2019, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Τα καλά νέα είναι ότι τα εμβόλια -ιδιαίτερα αυτά που χρησιμοποιούν τεχνολογία RNA αλλά και αυτό της Johnson & Johnson- ανθίστανται απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα δήλωσε στο CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider