Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μιράκα - Μήνυμα από το 112 - Εκκενώνεται η Αρχαία Ολυμπία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μιράκα - Μήνυμα από το 112 - Εκκενώνεται η Αρχαία Ολυμπία
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σχετικά με τη φωτιά στην Ηράκλεια, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη την κατάσταση».

Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Μιράκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από το πύρινο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη στην Ηράκλεια.

Έτσι δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και η κοινότητα Μιράκα, από την Πυροσβεστική, λόγω των δύο πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας και της Μιράκα.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πελόπιο Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μέσω Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας, ενώ όσοι βρίσκονται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Λάλα.

Ο αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν σε απόσταση μόλις δύο χιλιόμετρων από την Αρχαία Ολυμπία και μαζί με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν την φωτιά μακριά από την πόλη».

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη σε όλο τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας και ένα άλλο μέτωπο της φωτιάς «ανεβαίνει» προς τις κοινότητες».

Επίσης, ο Χάρης Σπηλιόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «καταφέραμε να εκκενώσουμε άμεσα την Αρχαία Ολυμπία, όπως και τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν τουρίστες».

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Εύβοια: Εκκενώσεις χωριών, σπίτια παραδίνονται στις φλόγες

Την ίδια στιγμή εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για όσους βρίσκονται στην Αρχαία Ολυμπία να εκκενώσουν προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας.

Στην περιοχή, που είναι ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φωτιά, ενώ μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σχετικά με τη φωτιά στην Ηράκλεια, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη την κατάσταση».

Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 31 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ της περιοχής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πύργος: Πυρκαγιά στην Ηράκλεια - Εντολή εκκένωσης της κοινότητας και του Πουρναρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider