Διεθνή
30-07-2021 | 13:49

Καταργείται η υποχρέωση για χρήση γαντιών στη Μόσχα - Βελτιώνεται η κατάσταση με την πανδημία

Newsroom
Μοιράσου το
Καταργείται η υποχρέωση για χρήση γαντιών στη Μόσχα - Βελτιώνεται η κατάσταση με την πανδημία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Μόσχα κατήργησε σήμερα μια απαίτηση -η οποία καταστρατηγούνταν ευρέως- για χρήση γαντιών σε δημόσιους χώρους και καταστήματα, καθώς ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων κορονοϊού στη ρωσική πρωτεύουσα παραμένει κάτω των 4.000 από 7.000 και πλέον που ήταν νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα 3.481 νέες μολύνσεις και 76 θανάτους, παρότι ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων σε εθνικό επίπεδο, 23.564, παρέμεινε κοντά στα επίπεδα των αρχών του μήνα, με 794 θανάτους να έχουν καταγραφεί σε όλη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε πως ο αριθμός των νέων μολύνσεων COVID-19 που έχουν εντοπιστεί στη Μόσχα είναι, ωστόσο, 2,2 φορές χαμηλότερος από εκείνον στη διάρκεια της κορύφωσης του κύματος μολύνσεων το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου, το οποίο απέδωσαν οι αρχές στη μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα και στον αργό ρυθμό των εμβολιασμών.

Οι αρχές στη Μόσχα έχουν εξαπολύσει από τότε μια επιτυχή, όπως υποστηρίζουν, εκστρατεία προκειμένου να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι και ο Σομπιάνιν είπε πως η βελτιωμένη κατάσταση σημαίνει πως η απαίτηση για χρήση γαντιών σε καταστήματα, δημόσια μέσα μεταφοράς και σε άλλους δημόσιους χώρους μπορεί τώρα να αποσυρθεί.

Πρακτικά, η απαίτηση αυτή δεν τηρούνταν από πολλούς Μοσχοβίτες, αν και οι αρχές προσπάθησαν να επιβάλουν την αυστηρή τήρησή της και πρόστιμα σε όσους την αγνοούσαν.

«Η χρήση μασκών προκειμένου να προστατευθεί το αναπνευστικό σύστημα εξακολουθεί να παραμένει υποχρεωτική», ανέφερε ο Σομπιάνιν σε μια ανάρτηση στο μπλογκ του, όπου ανακοίνωσε την αλλαγή, προτρέποντας επίσης τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.